Fröknäckebröd!

Idag fick jag en ledig dag och kände att jag ville försöka mig på att göra fröknäcke. Jag letade fram ett recept men ändrade ingredienserna lite och använde mig inte bara av frön utan också kokos och mandlar för att fylla ut med.I mitt recept hade jag:1 dl potatismjöl4 dl frön/ nötter + kokos0,5 dl rapsolja 1 nypa salt1 nypa salladskrydda2 dl hett vattenReceptet på originalet kan man läsa HÄR! Jag blandade alla torra ingredienser. Jag hade ungefär 1,5 dl skållade och skalade mandlar som jag hackade till mindre bitar, nästan 1 dl kokos, 1 dl solroskärnor och resterande chiafrön, sesamfrön och linfrön. Blandade allt så potatismjölet pudrade allting. Glöm inte salt och krydda. Sen hällde jag på rapsolja (funkar med olivolja också) och blandade ihop. Värmde vattnet i mikron och lät det svälla i 10 minuter och satte då på ugnen på 175 grader. (Alla ugnar funkar olika men min är väldigt snabb med att komma upp i temperatur, annars står det i receptet att sätta på ugnen först.) Insåg dessutom sen att ugnen ska vara på 150 grader och inte 175!! Men resultatet blev jättebra så det gjorde uppenbarligen ingenting. När degen svällt klutta jag ut den på mitt bakplåtspapper och la ett annat ovanpå för att kavla ut snyggt i en fyrkant.Jag toppade mitt fröknäcke med flingsalt och salladskrydda. Men du kan toppa med valfria kryddor! In i mitten av ugnen 60-75 min (jag hade över och undervärme. Jag hade inne ca 65 minuter men som sagt på för hög värme). Knäcket ska i alla fall fått lite gyllenbrun färg när det är klart. Ta ut plåten och låt svalna innan du bryter det i rutor. Detta var ett otroligt enkelt recept som jag definitivt kommer göra fler gånger! Det blev så himla gott och behöver inte ens pålägg om man inte vill. Jag var lite orolig att det kanske inte skulle bli knäckigt i och med att jag hade kokos och mandlar som inte sväller som frön när de skulle göra det vid degsättningen. Men bevisligen gick detta hur bra som helst!Jag tror det går att mixtra lite hur man vill så länge det binder sig med detta receptet så kanske jag ska prova med bland annat havregryn nästa gång!Förvara knäckebröden i en plåtburk för att behålla knaprigheten. Hoppas nån annan också provar detta hemma för det var 100 gånger godare än köpt knäckebröd kan jag lova!!