Frukt och nötter med honung!

Idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt gott och nyttigare godis som bara måste provas!! Du kan göra detta som bars, klutta i större knäckformar eller som jag brukar göra, skära dom i rutor precis som med fudge. I receptet jag följde stod det: 50g sötmandel (jag använde skållad, funkar lika bra)1 dl pumpafrön0, dl solrosfrön (Felskrivning i receptet så jag tog 1 dl, men det skulle nog står ''0,5 dl''. Blev bra ändå)4 msk sesamfrön (tog ca 1 msk chiafrön istället)2 msk linfrön1 dl fikon (hade inte hemma så bytte mot extra russin)0,5 dl rispuffar1 dl russin1 tsk majsstärkelse4-5 msk honung Som jag skrev så fick jag ändra lite saker i receptet men det blev super gott ändå! Jag började med att grovhacka mandlarna. Ta en stekpanna med lite högre kanter och torr rosta mandlar, pumpafrön och solrosfrön (jag hade solroskärnor och det va inga problem de heller). Sen hade jag i  linfrön sist (även sesamfröna om du har det, jag bytte mot chiafrön som sagt) (de behöver mindre tid att rostas eftersom de är små). Rosta till fröna börjar knäppa (ca 2-4 minuter). När alla frön är klara så hällde jag allt i en bunke tillsammans med rispuffarna och chiafröna.Nu ska egentligen fikonen (dadlar kan man också använda) strimlas. Men eftersom jag bara hade russin denna gången att välja på så delade jag dessa med kniv flera gånger för att få dom klibbigare var min tanke.Sen var det en till dl med russin men dom hade jag i som dom var. strö över majsstärkelsen och blanda allt de torra. Ha i honungen (jag hade nog 4 msk om jag inte minns fel). Enklast tycker jag är att blanda med elvisp! När allt är väl blandat är det dags att fundera ut hur du vill ha dina bitar.Jag brukar göra rutor och då är det enklast att ha en form med bakplåtspapper eller plastfolie i som jag sen kluttar i ungefär 1-1,5 cm tjockt lager och på med en till pappersbit eller plast för nu ska allt pressar till en kompakt fyrkant så det håller ihop när jag sen ska skära rutor av dom.Ska du använda dig av stora knäckformar så är det egentligen bara att klutta i och in i kyl/frys. Där behöver du inte pressa och ha dig. Ha i lite extra honung i receptet så lär det inte trilla sönder lika lätt kan jag tänka.Vill du göra bars så är det lätt att följa samma princip som med ''rutor'' fast skära raka sträck bara. Eller så lägger du en del i plansfolue och formar till en korv eller fyrkant. In i frysen någon timme (eller mer) så den hinner sätta sig innan du avnjuter första tuggan. Förvara i kyl eller frys.Länken till receptet jag följde hittar du HÄR!