Gluten och mejerifritt bananbröd!

Receptet ger 1 liten limpa (form ca 15x12cm) Imorse testade jag att baka bananbröd då jag hade bananer och ägg som jag behövde göra något med. Annars är bananpannkakor en favorit men jag ville testa brödet igen efter att jag med ett annan recept tidigare misslyckades och brödet vart inte färdigt. Men med nytt recept och andra ingredienser skulle jag inte påstå att jag misslyckades denna gången iaf. Blev riktigt gott och fluffigt bröd! Inte va de särskilt många eller ”ovanliga” ingredienser heller, det kan ibland i alla fall göra mig lite ”lat” och omotiverad till att baka något med ingredienser jag aldrig har hemma. Det ska vara sånt jag helst har nytta av vid andra tillfällen om jag får ingredienser över. Till detta recept behövdes följande: 3 ägg2 bananer2,5 dl mandelmjöl2 msk kokosolja1 tsk bakpulver1/2 tsk vaniljpulver1 nypa havssalt Sätt ugnen på över och undervärme 175 grader. (Mitt bakpulver hamnade inte med på bild men jag glömde inte av det som tur) Jag började med att mosa bananerna och röra ner äggen. Återigen när jag använde mig av de små äggen från mammas höns så brukar jag lägga till ett ägg så totalt hade jag 4st ägg i mitt bröd.En stavmixer eller elvisp är att föredra. Jag började att mosa med en gaffel men insåg att för att få smeten slät behövde jag ta hjälp av min elvisp. Blandar sedan ihop resterande ingredienser så de blir en jämn smet (mandelmjölet gör att det ser grynigt ut men det räknar jag som slätt). Klä sedan brödformen med bakplåtspapper och häll ner smeten. Jag valde att toppa mitt bröd med havssalt, pumpa- och chiafrön. Detta stod inte i receptet men jag ville piffa till de hela lite extra och banan och salt gör sig väldigt gott ihop tycker jag😊 Nu vet inte jag vart i ugnen jag skulle sätta gallret, men jag gräddade kakan i mitten av ugnen 60 min så blev den peeerfekt! (50-60 min enligt recept) Det tipsades om att servera brödet med bär och kokos sirap. Själv tog jag en ostskiva och grönsak som klassiker och det var inte fel det heller.😉