Jeong Kwan

Har ni sett chef's table? Är man intresserad av mat är denna dokumentär på Netflix ett måste. De har nu släppt sin tredje säsong och jag såg precis första avsnittet på den säsongen med Jeong Kwan. En fascinerande kvinna som spenderar sin tid som en buddhistisk nunna på ett tempel i Korea. För henne är matlagning meditation och jag tyckte det var så spännande att höra om hennes matfilosofi. All mat hon lagar är växtbaserat eftersom de gör allt själva från grunden och har inga djur som de får kött eller mejeriprodukter från. De undviker även olika typer av lökar som är vanliga smaksättare i västvärldens matlagning för att de stör deras meditation. Hon pratade om att respektera råvarorna och att man aldrig får slänga mat för att då respekterar man inte råvaran. Hon var så osjälvisk och harmonisk människa och saker fick ta sin tid. Så härligt! Lite mer så vill jag vara. Även kring min matlagning. Allt måste inte gå så snabbt utan ibland måste jag låta det få ta sin tid.  När det gäller att slänga mat gör jag nästan aldrig men ibland ligger något i kylen för länge och blir dåligt. Ska verkligen börja kolla vad som finns i kylen först och jobba med det innan jag köper nytt. Ekonomisk och bra för miljön! Älskar när man blir inspirerad av såna här typer av människor!