Lakritskola!

  Ca 40 stycken (det stod 60 i receptet men då får man göra bra små kolor..)3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao0.75 dl turkisk peppar, (funkar bra med vilka hårda lakritskarameller som helst)2 tsk smör200 g ljus choklad Gör så här: Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar ”kulprovet”. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då. Tillsätt smöret och häll i en form som du har klätt i bakplåtspapper. Låt kolan svalna av. Skär kolan i bitar och under tiden du gör det så smälter du chokladen. Doppa bitarna och använd en gaffel för att doppa bittarna med. Strö över lite flingsalt.   Love to U!!