Falafel

Falafel 4 port:Ingredienser:  2 gul lök4 vitlökslyftor2 pkt kikärtorcirka 2 dl färsk persiljacirka 2 dl färsk koriander1 tsk salt1/2 tsk chillipulver2 tsk spiskummin2 tsk bakpulvercirka +2 dl vetemjölrapsolja Hacka löken grovt. Mixa i matberedare tillsammans med vitlök. Ställ åt sidan (löken kan få en besk smak när den mixas på grund av att porerna där smaken sitter slås sönder. Den beska smaken försvinner när falafeln sedan steks). Mixa därefter kikärtor, kryddor och bakpulver. Tillsätt sedan lökmixen och vetemjöl. Häll i lite vetemjöl i taget tills smeten inte är så kladdig. Låt smeten stå i kylen i cirka 60 minuter. Forma smeten (tillsätt mer vetemjöl vid behov)  och stek i riktigt med olja tills de fått fin färg. Servera med hummus!