Basilika-och tomatfalafel

Den här middagen skojar man inte bort! Tänk att vi varit veganer i 1,5 år och aldrig gjort falafel. Nästan lite skäms-kudde på det. Hur som så tog vi tummen ur och gjorde det igår och det var ju så lätt så att vem som helst skulle klara av det.. typ. Vi valde att smaksätta med soltorkade tomater och basilika istället för den klassiska spiskummin -och korianderkryddningen. Supergott! Vi upptäckte dock att det var väldigt viktigt att oljan var ordentligt het när man friterar/steker dem. Vi blev lite lata på slutet och öste ner massa på samma gång och de blev lite mosiga. Så hetta upp oljan ordentligt och låt oljan värmas upp igen mellan att du lägger ner nya bollar så blir det perfekt! Vi serverade i pitabröd med syrad rödlök, hummus, vitlökssås, bönröra, mhamara och grönsaker. Recept på allt annat kommer senare.  Till 4 personer:1 burk/tetra kikärtor8 soltorkade tomater (inlagda)3 msk vetemjölSaltPeppar1 citron (saft och zest)1 näve färsk basilikaSalt, svartpeppar1 gul lök (hackad)3 vitlöksklyftor (pressade)Olja till stekning eller friteringGör såhär:1: Spola kikärtorna med hett vatten, låt rinna av ordentligt.2: Blanda alla ingredienserna i en bunke och mixa med stavmixer till en jämn, torr deg.3: Forma till små bollar direkt.4: Fritera eller stek i varm, neutral (vi tog raps) olja.