GNOCCHIS

Vad finns det för veganska substitut till ägghalvor och gravad lax? Det får du fråga någon annan om Vi tog paus från högtidsmaten som kändes så tråkig och uttjatad (inte återhämtat oss från julen än) utan vi har ätit hamburgare och gnocchis. Förjävla gott det med ju! Små bitar av himlen (läs: potatis) med en god tomatsås. Det ni! Det är bättre än ägghalvor det (om de inte är gjorda av kartong och fyllda med godis, isåfall är äggen godare). Du behöver (4pers): 2/3 kg potatis (mjölig)2 dl mjölsalt, peppar1. Koka potatisen och låt svalna (med skal). Skala potatisen och pressa/mosa denna med potatispress eller gaffel.2. Tillsätt mjöl efter behov tills blandningen blivit en deg som går att forma. Smaka av med salt och peppar.3. Lägg på mjölat bakbord och forma tumtjocka "korvar".4. Skär i ca 1.5cm stora bitar, tryck till med gaffel och låt sedan vila på mjölad yta tills alla är klara.5. Koka upp vatten i en stor kastrull, stoppa i gnocchin och "fiska upp" när de flyter till ytan. (tar ca. 1-2min)