LASAGNE

Här kommer ett recept på en improviserad lasagnevariant med bönplattor, spenatpesto, soltorkade tomater och valnötter! Riktigt kul idé med lasagneplattor av bönor, det öppnar upp till många nya fyllningar! Till spenatfyllningen behöver du (1 lasagne):1 pkt hackad fryst spenat1 gul lök (hackad)2 vitlöksklyftor (pressade)ca 10 st soltorkade tomater (strimlade)10 körsbärstomater (i fjärdedelar)1 näve färsk basilika (hackad + till dekoration)chili flakes1 näve valnötskärnor (hackade)1 dl havremjölksalt, svartpeppar(ev. lite sötning)4 msk mjölfritt margarin (till stekning) Gör såhär: 1: Fräs lök, vitlök och spenat tills allt mjuknat och tinat ordentligt.2: Tillsätt havremjölken och de soltorkade tomaterna och låt puttra i pannan tills det mesta av vätskan kokat bort och tomaterna mjuknat.3: Vänd ned basilika, körsbärstomater, nötter och kryddor. Rör om och smaka av tills du känner dig nöjd.Till bechamelsås behöver du: 0,5 dl Växtmjölk, 0,5dl vetemjölmuskotnöt grönsaksbuljong, olja1,5 dl växtgrädde salt och vitpeppar.Gör såhär: 1: Rör ihop och värm upp olja och vetemjöl i en kastrull.2: Tillsätt sojamjölk lite i taget under omrörning och koka upp.3: Tillsätt sojagrädden och buljongen och låt koka på låg värme i ca 5 minuter. Rör då och då.4:Smaka av såsen med salt, finriven muskot och peppar.Varva lasagneplattor, spenatfyllning och bechamelsås. Toppa med körsbärstomater och grädda i ugnen i 200 grader i 30 minuter. På med lite färsk basilika och servera med lite sallad till!