Linssoppa med curry och ingefära

Såhär i vinterkylan är det ju inte helt fel att värma sig med en god soppa. Här kommer recept på en lagom het linssoppa med goda smaker av agavesirap, curry och ingefära. Till 4 portioner behöver du:1 färsk broccoli (eller motsvarande fryst)0.5 blomkålshuvud (eller motsvarande fryst)1 röd paprika (i bitar)1 stor gul lök (hackad)2 vitlöksklyftor (pressad)1.5 dl torkade röda linsermatfett400ml kokosmjölk7 dl vatten1 tärning grönsaksbuljong1 msk curry1.5 msk riven ingefäraSalt, peppar2 tsk chili flakes3 msk agavesirap (eller liknande)Tillbehör:100g hårt stekt tofu0.5 dl  rostade pumpakärnorFärsk spenatGör såhär:1: Stek vitlök, ingefära och gul lök tills de blivit gyllenbruna. Tillsätt broccoli, blomkål och paprika och rör om tills dessa mjuknat något. Krydda.2: Häll ned vatten, buljong och linser och låt puttra i ett par minuter. 3: Tillsätt sötning och kokosmjölk och låt puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och sirap.4: Servera med rostade pumpakärnor, färsk spenat och tofu.