PANNKAKSTÅRTA

Finns det något som var lyxigare i barndomen än en pannkakstårta? Som små hade vi aldrig pannkakstårtekulturen i familjen och vi har ätit det ett fåtal gånger på något barnkalas i början av 2000-talet. I helgen styrde vi brunch för våra vänner efter en hektisk tentaperiod och då var pannkakstårtan ett faktum! Vi körde på en klassisk variant med sylt, socker, vispgr*dde och jordgubbar. Förj*kla smarrigt! [Svordomar och köttord är uppenbarligen vad * finns på tangentbordet för] Den här går snabbt att göra och kommer absolut göra alla barn helnöjda! ( Vi har bara testat på barn mellan 20-26 år hittills men med stor framgång!) Till 1 medelstor tårta behövs:12 dl växtmjölk (Vi föredrar havre)1 dl rapsolja2 tsk vaniljsocker2 tsk salt8 dl vetemjölMjölkfritt margarin (till stekning)Till topping: Bär, sojavisp, din favoritsylt, socker och chokladsås. Gör såhär:1: Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Vispa till en jämn smet.2: Låt smeten vila i 15 min.3: Smält margarin i en stekpanna och stek medeltjocka pannkakor. Låt dessa svalna, under natten går bra.4: Varva pannkakorna med varannan kaka sylt och varannan socker till en hög tårta. Toppa med grädde, bär och chokladsås. Lycka till!