Vitchoklad -och citronmousse

Efterätt på nyår? Känns det knepigt? Vi tänker alltid: Vad hade du blivit glada för om vi var på middag? Oftast går tankarna till något ganska godis-aktigt och gärna med choklad. På nyår vill en ju gärna ha lite av en ”lyx”stämpel på det man stoppar i käften, så då tänkte vi att vitchoklad skulle passa fint -till det då? Citron! Så gott i kombination med vitchoklad tycker vi. Tänkt och gjort -vi bjuder på: Vitchoklad och citronmousse med minimaränger, salted caramel-popcorn, granatäppelkärnor och lite citronmellis. Låter det som något för dig? För 6 portioner behöver du: Till moussen: 1 pkt sojavisp En halv citron 2 tsk vanijsocker 200g vegansk vitchokad (vi har 1pkt ichoc och 1 pkt jaquot) Gör såhär:1: Smält chokladen 2: Vispa grädden med socker och citron 3: Rör ner den smälta chokladen Till popcornen: 2 msk majs Några nypor flingsalt 0,5 dl sockerGör såhär:  1: Poppa popcornen och lägg ett bakplåtspapper på en plåt 2: Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och rör ner popcornen 3: Lägg ut på bakplåtspappret och strö över salt. Låt stelna. Till marängerna (det här blir MASSOR, men lika bra att passa på att göra mycket då det tar lika lång tid som att göra lite hehe):1,5 dl kikärtsspad 1,5 dl strösocker 2 tsk citronsaft 1 tsk vaniljsockerGör såhär:  1: Vispa allt till en fast smet som går att hålla över huvudet 2: Spritsa ut i önskad storlek på en plåt 3: Grädda i 100 grader (mini tar 30 min, stora 1h). Låt gärna stå på eftervärme. Lägg upp mousse i skålar och toppa med popcorn, maränger, granatäpple och lite citronmellis!