Äntligen ett nytt recept!

Shit! Jag hade tänkt vänta med detta recept lite för att se om man kunde få till ytterligare perfektion meeeeeeen, det går inte! Jäklar vad gott detta är, det är så armhåren ”krullar” sig som man säger på skånska. Förbered er på min (en av dem får jag väl säga) tappning på ragu. Ja, du läste rätt! Detta var så himla gott att jag tänker använda detta recept när jag i helighet ska vända de köttisar som kommer hit på middag, hehe. Tänk dock att detta är ett långkok så det tar sin lilla tid, det är alltså inget att ställa sig och laga när man är akut hungrig.  Recept:OlivoljaSmör500 g vegetarisk färs (använda anamma) 2 gula lökar4-5 klyftor vitlök1 röd chili (kärna ur för att få den mildare) 2 morötter 1-2 stjälkar selleri 2-3 msk tomatpuré3-4 dl rött vin (av valfri sort) 1 tärning grönsaksbuljong 2 msk soja1/2 dl soltorkade tomater1 burk krossade tomaterEn skvätt grädde Örter av smak 2 tsk sockerSalt & pepparParmesan Cocktailtomater Persilja  Det första du behöver är en gjutjärnspanna som senare efter tillagning kan gå in i ugnen. Kör i en del olivolja och en klick smör. När detta blivit varmt går du i med färsen som du fräser att tag till den börjar få lite gyllene färg.  Efter det går du i med lök, vitlök samt chili och låter detta svettas med ett tag för att sedan slänga i grovrivna morötter och tunt skivad selleri. Det får gå ytterligare någon minut.  Sedan i med tomatpuré och låt steka med 1-2 min. Släng i buljongtärning, soltorkade tomater och häll i soja samt det röda vinet och låt detta koka några minuter för sig själv innan du går i med krossade tomater. När du hällt av dessa fyller du nästan hela burken med vatten och går i med det också. Låt gå ytterligare och sedan kryddar du med önskade örter, salt, peppar och har i lite socker. Socker som jag nämnt många gånger tidigare är för att ta bort den lite beska smaka som kan bli av tomater.  Efter detta ska kalaset in i ugnen på ca. 175 grader i ungefär en timme då du tar ut den, rör runt och smakar av lite. Här gick jag även i med en skvätt grädde. Fram tills detta stadiet har jag haft locket på gjutjärnspannan men tar nu av det den sista tiden för att reducera ner vätskan lite. Låt gå ytterligare 30-45 min. När det är lite tid kvar (ungefär en kvart) så kokar du önskad pasta i rikligt saltat vatten.  När du tar ut kalaset ur ugnen vänder du ner parmesan, lite cocktailtomater och parmesan samt häller av pastan och vänder även ner denna. Lägg upp på tallrikar och garnera med ytterligare lite persilja och parmesan. Voila!