Hemmagjord mos!

Gud vad jag varit slarvpella på det här med att uppdatera, inte en enda gång igår! Ja, jag lovar att jag skäms lite över detta, speciellt med tanke på att jag lovat. Jag jobbade igår och har ganska mycket i skolan så därav hamnade bloggen lite på kant. I förrgår blev jag i alla fall så jäkla sugen på hemmagjord mos! Det är såååå himla gott! Ni som säger att pulvermos är godare, ni har aldrig smakat en riktigt god mod. Jag är ledsen att behöva säga det men det är sant! Det kommer aldrig komma in en pulverpåse i mitt hushåll och det gäller inte bara mos utan även sås. Kan jag inte laga en specifik sås så ger jag mig inte på den helt enkelt, då får vi äta någon annan sås, det skulle aldrig hända jag serverar ”pås-sås”. Det är givetvis upp till var och en vad man tycker om och vad man vill göra men bra råvaror är A och O för en god måltid enligt mig. Mos är dessutom så himla enkelt att göra! Till detta serverades gräddsås, grönsaksbullar, grönsaker i ugn samt lingon. Hemmagjord mos är dessutom så himla enkelt att göra och här kommer receptet! Recept:Mjölig potatis SmörMjölk (av fetare slag) En nypa socker Salt & vitpeppar  Du kokar potatisen tills den är helt mjuk. När potatisen är färdig så häller du av vattnet och slänger i alla ingredienser, kör med en elvisp för att det ska gå snabbare. Det är bättre att krydda lite åt gången och hälla lite mjölk åt gången så att den inte blir för lös mos eller smakar för mycket salt eller peppar.  Tips är att värma mjölken, antingen i kastrull på spisen eller i ett dricksglas i mikron. Häller du i kall mjölk blir nämligen mosen kall.