"Kött"bullar i tomatsås (ovo-vegetariskt)

Jag har märkt nu när jag börjat fota allt jag äter och lägger ut här att jag/vi äter en jäkla massa pasta.. Haha, men det är ju så gott! Denna rätten jag presenterar nu kan du dock byta ut till ris om du känner för det och jag hade då istället för basilika använt timjan, tycker det passar bättre till ris, men det är givetvis en smaksak. Man lär sig varje gång man lagar mat och jag ändrar och förfinar mina rätter från gång till gång när jag lagar. Jag la ner mina "kött"bullar i tomatsåsen och lät koka med lite men till nästa gång kommer jag faktiskt att skippa det då när man rörde runt i såsen så trillade de tyvärr i sönder lite. Så nästa gång kommer jag skippa lägga i dem, ha ris eller pasta i botten, sedan "kött"bullar och därefter avslutat med att hälla över tomatsås. Detta receptet blev trots detta väldigt gott och något jag kommer laga fler gånger till oss här hemma! Recept:500g Anammas formbara färs1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 citron (skalet)1 ägg Hackad persilja 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök Olivolja 1 msk tomatpuré2 burkar krossade tomater 1 dl hackad basilika En nypa socker Salt & peppar Gör såhär:Börja med att blanda ströbröd och vatten i en skål, detta ska dra i några minuter så att ströbrödet drar åt sig vattnet. Ha sedan i färsen, citronskal, ägg, persilja, pressad vitlök, samt salt och peppar. Tänk på när du river av skalet på citronen att bara riva av det yttersta, river du ner i det vita så blir smaken besk, och det vill man undvika. Blanda alla ingredienser noga och forma sedan köttbullar som du lägger på en tallrik. I med lite olivolja i en stekpanna och stek "kött"bullarna tills de känns fasta när du trycker på dem lite lätt. Ta då upp dem och lägg de åter på en tallrik, täck denna med lite folie för hålla värmen. I en panna häller du sedan i lite olivolja igen. När det är varmt har du i den finhackade schalottenlöken och låter fräsa på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt därefter tomatpurén och låt gå någon minut till. Häll i de krossade tomaterna, lite vatten samt krydda med salt, peppar och socker. Låt koka ett tag och smaka sedan av om du eventuellt behöver krydda ytterligare. Ha i basilikan och låt gå tills tomatsåsen fått god smak.Koka pasta eller ris i en kastull efter anvisningarna på förpackningen, lägg sedan upp och servera! Smaklig måltid!