Min dag och mitt recept på tzatziki

Idag har solen åter igen visat sig från sin bästa sida här i Helsingborg. Detta skulle jag vilja säga försvårar bloggandet lite då jag känner att all ledig tid vill jag spendera ute, på hästryggen eller bara ute och njuta. Det bästa med att åka till stallet är att man faktiskt håller bra avstånd ifrån människor och samtidigt kan göra något man älskar och mår bra av. Mer tid till stallet, tack! Förutom det så känner jag att jag måste lägga lite krut på skolan då jag känner att den lagts lite på hyllan för tillfället men tentorna är där och hökar över en trots allt. Så det blir fullt krut på det nu framöver för att bli klar med det jag behöver bli klar med. För er som inte vet så utbildar jag mig till hudterapeut och det är så himla roligt.  Imorgon har jag lite kunder som kommer hit och ska göra behandlingar så det är mycket tid som är uppbokat till det. Förutom detta kommer det att vara fullt fokus på skolan eftersom hela helgen är uppbokad med dels heldagar på jobb men även at vi är några par som ska köra ”halv åtta hos mig”. Så jag och min sambo ska tillsammans med två andra par vid tre tillfällen träffas och laga mat tillsammans. På lördag är första omgången och det ska bli himla kul. Det ska bli spännande och se vad de fixat för vegetariska alternativ till mig, då jag är den enda vegetarianen. Idag blev det vegetarisk sväng på kebab och det var så himla gott, älskar verkligen maaaat. Jag vill med det sagt dela med mig av mitt recept på tzatziki, men jag ska ärligt säga att jag altererar detta recept efter smak och tycke när jag gör det. Ni kommer nog dö när ni ser detta recept för jag har inga mått på hur mycket jag tar av allt, för jag höftar! Jag kryddar, smakar, kryddar, smaka.. osv! Givetvis behöver man massa goda grönsaker till detta, pitabröd och möjligen ajvar.. men tzatziki är viktigast!! Julias tzatziki: 1 hink - Grekisk eller turkisk yoghurt (finns veganska alternativ)1 gurka1-2 klyftor vitlökFärsk dill efter smak1 msk olivolja (av god kvalité)Ca. 1 tsk VitvinsvinägerPressa lite citron överSalt & peppar efter smak