Pannbiff med löksky (ovo-vegetarisk)

OBS!! Receptet går att göra helt vegansk, skippa då bara att ha ett ägg i smeten till pannbiffarna! Ledsen för dålig uppdatering igår, eller snarare ingen alls.. Jag var nämligen iväg HEEEEELA dagen och kom inte hem förrän kl. 22 på kvällen varpå jag var väldigt trött och i princip rasade rakt ner i sängen. Som kompensation tänkte jag ge ett recept som var tanken att jag skulle vänta med och som är relativt nytt. Detta var första gången jag testade detta recept som är en barndomsfavorit från min sida och något jag verkligen saknat som jag aldrig trodde att jag skulle få äta igen. Det blev dessutom riktigt bra och smakade nästan exakt så som jag minns det, nämligen pannbiff med löksky! Förutom att detta recept är riktigt gott så är det även väldigt snålt med kalorier och fett om man försöker hålla igen på det.Recept:500g Anammas formbara färs1 gullök 2 msk ströbröd 1 ägg2 msk osötad mandelmjölk Salt & peppar 3 gullök 4-5 msk Becel flytande (att steka i)Nypotatis Vatten 1 buljongtärning (grönsaks) Soja om man vill att skyn blir lite mörkare Tillbehör:LingonsyltFinrivna morötter ÄttiksgurkaGör såhär:Börja med att blanda finhacka den gula löken och blanda resterande tillbehören i färsen, rör runt ordentligt och forma lagom stora pannbiffar. Efter det sätter du på en stekpanna och har i Becel flytande, när det är varmt börja steka pannbiffarna.Efter det börjar du grovhacka löken då den ska du steka efter pannbiffarna. Under tiden sätter du på potatisarna på plattan i saltat vatten. När pannbiffarna stekt klart lyfter du över de på exempelvis en tallrik. I med mer Becel flytande för att börja steka löken. När löken börjar bli färdig kryddar du med salt och peppar för att sedan ha i vatten. Så mycket vatten som du vill ha sky och i med en buljongtärning. Låt koka ihop lite och smaka av. När den har den smaken du vill ha så kan du ha i lite soja om du vill för färgens skull, men absolut inget måste. Sedan i med pannbiffarna igen, låt allt koka ihop.Häll av potatisen när den är färdig och sedan är det bara att lägga upp och avnjuta!