Spaghetti k*ttfärssås kan njutas av som vegan!

En riktigt god k*ttfärssås, finns det något mycket bättre än det? Fundera lite och svaret blir nog nej! Det är en rätt som oftast kan avnjutas av hela familjen och den går givetvis att avnjutas även som vegan. Den är dessutom fantastiskt god (tycker jag) och ni kommer här i receptet så lite förslag på vad man kan ha i. För mycket beror nämligen på vad jag har hemma, vad jag har mycket av i grönsaksväg och sedan är där kanske grönsaker som är på upphällningen och då kan man ha i det också! Det kommer dock stå inom parentes att man kan ha i det, vissa grejor är viktigare för att få en god smak än andra. Ni kommer få mitt grundrecept och då lite tillägg. Tänk på att för att gå en god k*ttfärssås så ska den helst stå på några timmar så sätt gärna på den lite innan. Börja lite lugnt med kryddningen och smaka sedan av efter hand, den börjar inte få god smak förrän efter ungefär 30 min. Recept: 500g anamma färs (finns både formbarn och icke-formbar, brukar ta det jag har hemma) 5-6 klyftor vitlök2 gullök 1 röd chili (valfritt men gott!) Ca. 3 msk tomatpuré 2 burkar krossade tomater1 paprika 2 grovrivna morötter (om man har och behöver göra av med)Tomater (om man har och behöver göra av med) 1 nypa socker1 grönsaksbuljongtärning 1-1,5 dl chilisås (Heinze eller felix brukar jag använda) Några matskedar ketchup (man får smaka av)Becel flytande (att steka i)Salt & peppar Tillbehör:PastaSide-salad Riven ost Gör såhär:Börja med att hacka lök och vitlök och släng detta i en stekpanna som du värmt upp och haft Becel flytande i. Stek detta på medelvärme tills det blir mjukt (får inte bli brunt). När det börjar mjukna har du i chilin och färsen. Stek ytterligare några minuter. Efter detta har du i tomatpuré och steker någon minut till. Ha sedan i krossade tomater, chilisås, buljongtärning, ketchup, socker samt salt & peppar. Rör runt och lägg sedan i paprika (samt övriga grönsaker om du har). Rör om igen! Låt sedan k*ttfärssåsen stå och koka 20-30 min innan du smakar av. Här känner du om du behöver krydda extra med något. Är den lite besk och du känner att du vill ha lite mer tomatsmak så har du i ytterligare lite socker. Saknas salt eller peppar så har du i det. Låt sedan k*ttfärssåsen stå och koka, gärna runt 1,5-2 timmat för att få en riktigt smak. Lite innan ni ska äta så sätter du på en kastull med lättsaltat vatten, när vattnet kokat upp så i med pastan och koka enligt anvisningar. Servera sedan med valfritt tillbehör, jag tycker om att ha sallad.