kardemummabullar med mandelmassa

God morgon, absolut inte meningen att fresta er såhär mitt i veckan men jag var själv så bullsugen att jag kände för att lägga upp det här receptet idag. Ni som följer mig på instagram vet ju om att jag bakade i söndags och lyckades stilla mitt bullbegär efter 8 stora saftiga bullar haha. Men det varade inte länge för nu vill jag ha bullar igen, och är rätt kräsen då jag enbart äter Valhallas eller hemmagjorda. Jag vill att dom ska vara riktigt saftiga så i dom jag gjorde i söndags fick ha en hel del mandelmassa i sig också. Riktigt goda blev dom. Scrolla ned för receptet som jag lånat men gjort om lite från Leila Måste ju bli liite bättre på att baka bullar känner jag, inget fel med smaken men dom är ju inte direkt fina haha Degen 1 msk kardemummakärnor3 dl mjölk50 g färsk jäst1 1/2 dl strösocker1/2 tsk salt150 g mjukt smör1 ekologiskt ägg11-12 dl vetemjöl special Fyllning 200 g mjukt smör1 dl strösocker1 msk kanel100 gram mandelmassa Ägg till penslingStöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar. (jag är sämst på att få till bullarna haha som ni ser blir dom så fula) För att få till fyllningen blandar du mjukt smör, strösocker och kanel till en krämig fyllning, hacka i mandelmassan (jag gillar när bitarna är lite stora så man får mycket mandel smak. Bred  ut smeten över degen och gör dina bullar. Sätt sedan på ugnen på 200 grader. Låt sedan bullarna jäsa under bakduk i ca 40 minuter (tills dom blivit dubbelt så stora, även här glömde jag bort att dom skulle jäsa ytterligare haha, mina blev jätte stora)Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dom i ugnen ca 10 minuter eller tills dom blivit gyllenbruna.