Hemgjort jordnötssmör (chokladvariant!)

    Jordnötssmör. Vissa får kväljningar av bara tanken medan det istället vattnas i munnen på andra. Personligen ääääälskar jag jordnötssmör och äter det minst två gånger om dagen. Jag har det till frukt, gröt, mackor, morötter (japp, supergott!), yoghurt, smoothies - ja i princip vad som helst! Men visste ni att man faktiskt kan göra sitt egna jordnötssmör? Det är superenkelt, supersnabbt och framför allt supergott! Det ända som behövs är en matberedare och självklart jordnötter. Och vet ni vad det bästa av allt är? Jo, hemgjort jordnöttsmör är både betydligt billigare och hälsosammare än det man köper i affären, eftersom det inte innehåller några onödiga tillsattser! Jordnötssmör - Grundrecept 300 g jordnötter (naturella/saltade/rostade - välj själv!)Börja med att pulvrisera nötterna i matberedaren. Sen är det bara att mixa, mixa, mixa. Pausa matberedaren då och då och skrapa ner jordnötsgojset från kanterna. Först kommer det verka som om det bara blir ett mjöl men efter några minuter börjar nötterna släpa fram sina naturliga oljor. Då är det bara att fortsätta mixa tills jordnötssmöret har fått en helt slät och kladdig konsistens. Smaka av och tillsätt ev. en nypa salt om det behövs. Klart! Förvara i kylen. OBS: Om din matberedare har sett sina bästa dagar kan det vara värt att hjälpa den på traven genom att tillsätta lite rapsolja till blandningen. Försök inte släta ut jordnötssmöret med vatten - blandningen blir helt grynig då olja och vatten inte går ihop (tro mig, I've learned that the hard way...) 300 gram jordnötter räcker till ca en burk á 200 gram, självklart kan man göra mer eller mindre än så. Meeen hörrni... Varför nöja sig med vanligt jordnötssmör när man kan göra chokladjordnötssmör!? Vi snackar jordnötsnutella hallå! Jag skäms inte när jag säger att jag äter detta direkt ur burken med en sked. Heaven.     Jordnötssmör med chokladsmak 300 g jordnötter Ca 2 msk carobpulver eller kakao (carobpulver har en viss sötma i sig, rekomenderar alltså att ha i lite mer socker om du använder kakao) 2-4 msk kockossocker (eller vanligt socker/honung/lönnsirap/agavesirap)Följ grundreceptet och mixa sedan i övriga ingredienser. Simple as that! Detta om något är foodporn...   Vill ni ha fler recept på nötsmör? Hojta bara till i så fall! Och ni som är nötallergiker - misströsta inte! Jag har nämligen recept på solrossmör och kokossmör också... The possebilities are endless!   Kram på er!