White chocolate chip cookies

        Ingredienser:   2 dl hasselnötter/mandlar 3 dl mörk/ljus choklad eller knappar 230 g rumstempererat smör 2 dl strösocker 1 ½ dl farinsocker 1 ägg 5 ½ dl vetemjöl 1 ½ tsk bikarbonat 1 tsk vaniljsocker ½ tsk salt   Gör såhär:    1. Sätt ugnen på 190 grader. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen. 2. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas). 3. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. 4. Blanda slutligen ner nöt- och chokladhacket. Rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda mitt i ugnen i cirka 4-5 minuter, eller tills kakorna har få lite fin färg. 5. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt. Förvara kakorna torrt.    Ps. Jag använde ljus choklad istället för mörk och mandlar istället för hasselnötter, för jag hade inte någon mörk choklad och hasselnötter hemma, men kakorna blev jättegoda ändå.         wicky