W - RECIPE: CHANTERELLE SAUCE

Du behöver: Kantareller (vi använde trattkantareller), kantarellfond, creme fraiche, soja, salt och peppar. You need: Chanterelles, creme fraiche, soya, chanterelle broth, salt and pepper.  Börja med att skära av stjälkarna och skölja av kantarellerna. Tvätta noga, det kan finnas djur och andra saker man inte vill ha i maten kvar. :-) Start by cutting the stems and rinse the chanterelles. Wash carefully, there may be animals and other things you do not want in the food. :-) Nästa steg: Förväll kantarellerna. Lägg dem i en stekpanna på hög värme och låt de ligga kvar tills allt vatten är borta. Kantarellerna kommer krympa när vattnet går ur, så köp alltid lite extra kantareller så du är säker på att de kommer att räcka. När detta är klart blandar du först i creme fraiche och blandar om. Häll i kantarellfond och soja, sedan salta och peppra efter egen smak.  Next step: Blanch the chanterelles. Put them in a frying pan over high heat and let them remain until all the water is gone. Chanterelles will shrink when the water runs out, so always buy a little extra chanterelles so you are sure that they will be enough. When this is done, mix in the sour cream and mix on. Pour the chanterelle broth and soy sauce, then salt and pepper after taste. Klart! Bäst passar såsen till kött och potatis, detta är en av våra favvorätter. Receptet är självklart vår mammas, supergott kan vi lova er! Vår blogg börjar smått likna en matblogg haha, men vi älskar mat. :-) Puss!<3 Done! The sauce tastes best with meat and potatoes, this is one of our fave dishes. The recipe is of course our mother's, super good, we can promise you! Our blog begins somewhat resemble a food blog haha, but we love food. :-) Puss! <3