Recept på min go-to-frukost: lyxgröt (du kommer aldrig vilja äta vanlig gröt igen)

Gröt, hörrni. Långtråkigt, urtrist och alldeles alldeles underbart.Beroende på hur du gör den!Mitt liv förändrades (nåväl) när jag slutade göra tapetklister av havregryn och vatten i micron och insåg att man kunde lyxa till gröten rejält. Receptet nedan har jag snöat in på de senaste månaderna! Man ser inte gröten för alla toppings, men under är:• 2/3 dl havregryn• 1/3 dl müsli (viktigt med denna blandning då den ger göttig textur!)• 1 dl havremjölk + 1 dl vatten• 1/2 mosad banan • Några mandlar• Kanel & en nypa salt• Typ en matsked chiafrön Värm upp på ganska låg värme så det inte bränner fast.Bananen liksom karamelliserar sig lite och blandningen havregryn + müsli gör att den blir tuggig och mumsig.Sen till det viktigaste: TOPPINGS. Behandla din gröt som den queen den är. Jag gillar kokosflakes, jordnötssmör eller mandelsmör, granola, gojibär, kakaonibs och någon frukt. Var insnöad på persimon/sharonfrukt i vintras, men den börjar sina i mataffärerna. Fyll upp skåpen med lite smått och gott du gillar så har du alltid en härlig frukost på lager.Gröta på, friends.Psst. Följ mig på Instagram och Bloglovin. Fler recept här:Recept: 3 x hummus (garanterad bjudsuccé!)Recept: Krämig saffranspasta med citron, sparris, grönkål och valnötterRecept: Indisk sötpotatisgryta (mitt favoritrecept alla kategorier!)Q&A om att vara vegan