VEGETARISK LASAGNE

Gjorde en väldigt god (och enkel!) vegetarisk lasagne förra veckan och tänkte att om någon mer kanske ville ta del av receptet. Jag gillar att improvisera så jag har gjort lite på mitt eget sätt, men finns ju massa olika recept att hitta på nätet! Det bästa är ju att en kan ha i vad som helst egentligen.Du behöver:4 morötter1 gul lök 2 vitlöksklyftor1 msk olja1 dl röda linser2 paket krossade tomater (390g)2 dl creme fraicheSaltPepparTorkad basilika Ca 150g fryst bladspenat8-10 lasangeplattor (jag använde 6st)150g riven ostMozarella (detta la jag själv till)Gör så här:1. Skala morötterna och skär dem i korta stavar (rekommenderar väldigt små bitar)2. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Fräs sedan i oljan så den blir genomskinlig, den ska ej få färg.3. Tillsätt krossade tomater, creme fraiche, morötter, torkad basilika, salt och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Rör till sist ner de röda linserna.4. Fördela 1/3 av såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (få bort all vätska) och strö över hälften. Lägg på mozarellan. Täck med ett lager lasagneplattor. Sedan upprepar du detta.5. Överst ett lager röd sås och riven ost så det täcker hela lasagnen 6. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter.