Jordgubbsmuffins med smak av citron

Jag har gjorde jordgubbsmuffins av mitt recept jag tidigare gjort saffransmuffins med päron av. Anledningen att jag valde att göra jordgubsmuffinsarna med det receptet är av den enkla anledningen att jag tycker de blir så bra. De är dessutom oxå nötfria vilket är ett plus i kanten då det finns många som inte tål nötter. (så även i min bekantskapskrets) Det blir ett lågt kolhydratsvärde när stor del av mjölet är kokosmjöl. Har även använt mig av bake pro som är ett bakprotein. Det i sig har väldigt lågt kolhydratsvärde. Inspiration till receptet  kommer från början ifrån en tidning jag läste för länge sedan som heter Kurera. Jag gjorde då om det till mina saffrnasmuffins och nu gör jag ytterligare om det till mina jordgubbsmuffins med smak av citron. Att jag valt att smaksätta jordgubbsmuffinsen med citron är för jag tycker det är så väldigt gott med jordgubbar och citron i kombination. Tänk er jordgubbstårta med lemoncurd??!!!  Så om man vill skulle jag med fördel servera mina muffins med en klick vispad grädde uppå och dekorera gärna med en färsk gubbe. Så här gjorde jag.4 små ägg (använd 3 om ni har stora) Sötning motsvarande 1 dl agavesirap. Jag tog 4 msk icas sötströ och ca 2/4 krm ren stevia.0.5 dl bakprotein/bake pro (jag använder ett från lchf butiken)1 dl kokosmjöl1 dl kokosflingor75 gr smör1/2 dl röd mjölk (gärna gammeldags)0.5 msk fiber husk2 tsk bakpulversaften från en citron 150 g bitar av färska jordgubbarVispa ägg och sötning pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Smält smör och blanda i mjölken och citronsaften. Häll ner smör blandningen i äggsmeten.Rör ner det torra och blanda väl.Fördela 2/3 av smeten i 8 formar. Gärna formar i muffins plåt så håller de formen. Lägg på bitar av jordgubbar. På med det sista av smeten och toppa med några bitar till av jordgubbar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 min. Ta ur och låt svalna. '   Obs! Jag tycker alltid att nybakt lågkolhydrats/lchf/sockerfritt/glutenfritt.... kalla det vad ni vill, blir bättre om de får stå en stund. Så dessa är som godast.... imorgon om ni bakar de i dag.   Och angående bakepro. Det är ett bak protein. Alltså ett protein pulver med neutral smak man kan baka med. Har man inte det vet jag inte vad man skulle kunna ersätta det med... förut samma mängd vetemjöl men det tänker jag inte prova åt er!     Men jag kan tänka mig att samma mängd mandelmjöl eller halva mängden kokosmjöl kanske skulle kunna ersätta. Annars får ni investera i ett bakrotein om ni vill göra som mina gubbemuffar.