10 bästa sakerna med att bo med en kompis

10 bästa sakerna med att bo med en kompis

Bor du med en kompis? Då vet du säkert att et både finns för- och nackdelar med det, även om fördelarna väger över helt klart. Här förklarar vi varför!

1. Dubbelt så stor garderob

Alltså, detta är absolut en av de bästa sakerna med att bo med en kompis – man kan låna kläder av varandra. No more klädpanik!

2. Roligare vardag

Nu behöver de tråkiga vardagsmåstena inte vara tråkiga längre. Allting blir ju roliga när man gör det tillsammans, och gärna med hög musik i bakgrunden!


3. Mer mat hemma

Har du glömt köpa något till din planerade middagsrätt? Eller är du sugen på att göra kladdkaka, utan att ha alla ingredienser hemma? Kolla in kompisens skafferi – där kanske du hittar det du saknar!

 

4. Eget häng innan aktiviteter

Ska ni iväg på fest eller något annat? Då kommer tiden ni lägger på att fixa er tillsammans vara nästan lika rolig som festen i sig. Finns det något bättre än att sminka sig tillsammans, locka varandras hår och sedan välja outfit ihop? Watch out bara så ni inte fastnar hemma och kommer för sent!

 

5. Singel men ändå sambo

Du får både äta och behålla kakan. Du har alltid sällskap hemma, och någon att planera vardagen med, men du slipper tråkiga parmiddagar eller jobbiga relationsproblem. Om någon av er skulle få en partner måste hen dock inse att den andra av er två kommer lite på köpet!

 

6. Nattamat på hemvägen

När ni varit ute och är på väg hem är chansen väldigt stor att ni glider förbi Donken eller Falafelkungen för lite take away som ni sedan äter i soffan eller i sängen hemma.  

 

7. No more söndagsångest

Att vakna upp ensam en söndagmorgon efter en blöt kväll på stan kan ge vem som helst ångest. Men bor du med en kompis har du alltid någon att prata med, och ni kan prata igenom alla galenskaper från kvällen innan tillsammans, och skratta åt dem.

 

8. Era kompisar kommer vilja hänga hos er

Hur mysigt det än är att åka hem till en kompis så kan vi väl erkänna att det är lite skönare att ens vänner kommer hem till en själv istället? Du och din roomies hem kommer stå öppet för era vänner – för de kommer vilja hänga i er mysiga lägenhet med er!

 

9. Någon att se alla serier tillsammans med

De flesta gillar väl att se på serier, men hur roligt är det egentligen om man inte har någon att diskutera dem med? Du och din roomie kommer älska att följa olika serier tillsammans, och kan diskutera dem i åratal. Men obs – kom ihåg att du aldrig får kolla på ett avsnitt av någon av serierna ni följer utan att din kompis är med!

 

10. En räddare i PMS-nöden

Din roomie kommer garanterat märka när du har PMS – på gott och ont. Men hon kommer relatera till dig, och få dig att må bättre. Det finns dock en stor chans att hon kommer ha PMS samtidigt, eftersom man ofta synkar sina mens med de man umgås mest med. Då får ni ta hand om varandra!

 

Artikelbild: Pexels

 

Mer:

Älskar du att skriva? Skicka in din krönika till oss!