10 härliga resmål för dig och din andra hälft

10 härliga resmål för dig och din andra hälft

Funderar du och din pojk- eller flickvän på att resa någonstans? Vi hjälper dig med inspirationen!
Här är tio drömlika resmål.


Paris, Frankrike. Paris kallas ofta för romantikens stad, och den klyschan stämmer faktiskt. Om du bara vill resa iväg på en weekend är Paris perfekt. Vår, vinter, sommar eller höst – alla årstider har sin charm. Antingen betar ni av de klassiska sevärdheterna som Eiffeltornet, Louvren och Triumfbågen eller så struntar ni i det och bara strosar runt i små gränder. Smit in på ett mysigt café eller restaurang för en kaffe eller ett glas vin och bara njut!

 

Dubrovnik, Kroatien. Gillar ni sol, bad och ”Game of thrones”? Då är Kroatien det självklara alternativet. En stor del av tv-serien ”Got” är inspelad i staden Dubrovnik som också har en plats på Unescos världsarvslista. Den medeltida gamla stadskärnan ligger på en udde ut mot Adriatiska havet och runt omkring finns en nästan två kilometer lång ringmur. Den som gillar kultur kommer älska Dubrovnik!

 

Kalifornien, USA. En roadtrip i USA är en romantisk dröm för många. Hyr en bil och kör längs highway one. Börja till exempel i San Fransisco och ta er ner mot Los Angeles, längs vägen finns massa mysiga ställen att stanna på. Om ni har flera veckors semster så hinner ni också utforska ställen som Las Vegas, San Diego, Grand Canyon och Napa Valley. Möjligheterna är oändliga! Om ni bokar flygbiljetterna ett tag innan, skippar hotellen och satsar på bed and breakfast, motel och hostel istället så blir resan inte heller överdrivet dyr.

 

Santorini, Grekland. Europas mest bildsköna ö? Många skulle svara Santorini på den frågan. Öns dramatiska form är resultatet av ett gigantiskt vulkanutbrott som inträffade för flera tusen år sedan. Santorini är lite dyrare än andra grekiska öar, men när man sett solnedgången i staden Oia är allt glömt och förlåtet. Med vita hus och blåa dörrar så långt ögat ser Santoroni exakt ut som ett vykort. Att stränderna på ön inte är vita utan vulkaniskt svarta ger Santorini ett ännu mer dramatiskt intryck.

 

Aruba, Västindien. Att Rachel ”Yoga Girl” Bråthén flyttade till Aruba för kärlekens skull säger väl allt? Ön är ett prefekt ställe för en romantisk resa. Om ni gillar yoga, surfing, sol, bad och god mat kan ingenting gå fel. På Aruba skiner solen så gott som hela året och vattnet blir sällan kallare än 25 grader. Drömmigt, eller hur?

 

Reykjavík, Island. Karga glaciärer, bubblande varma källor och storslagen natur. Förutom att Reykjavík är världens nordligaste huvudstad så är Island också Europas mest glesbefolkade land, så detta resmål passar er som verkligen vill ha tid för varandra. Om man av någon anledning tröttnar på staden finns aktiviteter som laxfiske, midnattsgolf, segling, bergsklättring, glaciär trekking, ridning och valskådning strax utanför staden.

 

New York, USA. Strosa runt i Central Park, promenera över Brooklyn Bridge, shoppa eller kolla på musikal. I ”The big apple” är allt möjligt! Leta upp romantiska tv- och filmplatser som Carrie Bradshaws trappa från ”Sex and the city” eller återupplev slutscenen från ”Sleepless in Seattle”på toppen av Empire State Building. Om ni gillar sport är det ett måste att kolla in när Henke Lundqvist vaktar New York Rangers mål i Madison Square Garden.

 

Maldiverna, Asien. En tropisk drömvärld med turkost vatten och kritvita stränder – att många åker till Maldiverna på bröllopsresa är ingen slump. Maldiverna är i själva verket en ögrupp i Indiska Oceanen som består av hela 1 200 små korallöar. Men endast 200 av öarna, som består av korallbildningar på en vulkanisk havsrygg, är bebodda. Om ni gillar att dyka eller snorkla är det här helt rätt ställe att åka till!

 

Seychellerna, Afrika. Gör som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill och fira smekmånaden på Seychellerna, en ögrupp som består av ungefär 115 glest utspridda öar. Somliga är bara en korallsamling med medan andra är större granitöar. Nöjesutbudet på öarna är inte särskilt stort, men det är heller inte därför man bör resa dit. På Seychellerna är avkoppling i fokus.

 

Galway, Irland. Gillar ni skaldjur? Den irländska staden Galway ligger vid havet och är bland annat känd för sina ostron. Den som vill göra något annat än att äta fisk och skaldjur kan ta en tur till nationalparken Connemara eller besöka de sagolika klipporna Cliffs of Moher. Ett måste är förstås också att strosa runt bland de typiska irländska pubarna i staden. Tro oss, de vimlar av dem!

Av: Britta Persson

 

Ett annat populärt resemål är just nu att besöka Tjernobyl (kanske inte det mest romantiska, men troligen en riktig upplevelse!). Är det farligt att åka till Tjernobyl, hur jag man sig dit och vilka regler gäller? Ta reda på allt i videon.