10 tecken på att ni borde flytta ihop

10 tecken på att ni borde flytta ihop

Sover ni alltid tillsammans, har halva garderoben hos varandra och planerar en gemensam framtid? Här är tio tecken på att det kanske är dags att flytta ihop.

Ni sover ändå hos varandra hela tiden
Ni gillar uppenbarligen att sova ihop, så varför inte bara skaffa en gemensam säng? Dessutom slipper ni då den eviga frågan ”ska vi sova hos dig eller mig i natt?”

Ni har halva garderoben hos varandra
Att ha kläder på fler än ett ställe är hopplöst, det slutar alltid med att det man vill ha på sig just i dag ligger på det andra stället. Att ha en garderob och slippa leva i en väska gör vardagen så mycket enklare! 

Ni lagar och äter alla måltider ihop
Ni tar för givet att ni ska äta middag tillsammans och vid lunch börjar ni alltid messa varandra om vad kvällens måltid ska bli. Det kanske är lika bra att göra de gemensamma måltiderna till en självklarhet?

Ni har varit på flera resor tillsammans
Att resa tillsammans gör att man lär känna varandra lite mer på djupet, dessutom innefattar det oftast små hotellrum som kräver kompromiss vad det gäller badrums- och sovrutiner. Klarar ni ett par resor utan missöden klarar ni allt!

Ni har framtidsplaner ihop
Sitter ni ofta och pratar om vilka ni ska bjuda på ert bröllop, vad era barn ska heta och hur ni ska fira era julaftnar i framtiden? Ja, då är det ju inte alls vara konstigt om ni börjar med att bo under samma tak.

Ni gillar varandras familjer och vänner
Om ni flyttar ihop kommer det inte bli lika lätt för dig att fly när din partners mamma kommer på besök – så det är helt klart positivt om ni gillar att umgås med varandras familjer.

Ni har sett varandras värsta sidor
Du vet att din partner inte alltid är supercharmig när hen är sjuk och din partner har bra koll på dina humörsvängningar när du är hungrig. Men trots att ni båda har vissa mindre roliga sidor gillar ni varandra ändå!

Ni har lika syn på ekonomi
Att bo ihop betyder inte att ni helt plötsligt har delad ekonomi, men det är bra om ni har pratat igenom det där med pengar innan. Annars finns det en risk för bråk sedan när det visar sig att din partner hellre köper tio påsar chips än mat.

Ni vill spara pengar
Även någon som inte är särskilt bra på matte förstår att två hyror är mer än en. Om ni bor ihop behöver ni bara betala en hyra och har då mer pengar över till att göra roliga saker tillsammans! 

Ni skäms inte över era toalettbesök
Har du insett att det inte alls är pinsamt att du ibland blir sittande på toaletten i mer än en minut? Och att det kanske inte alltid luktar rosor när du kommer ut därifrån! Grattis, du är definitivt redo att flytta ihop med din lover

 

Text: Britta Persson

 

Har ni nu bestämt er för att flytta ihop – vad kul! Det finns däremot ett par saker att göra innan ni flyttar ihop. Se vad ni måste göra i videon nedan.