50 beauty hacks som förenklar ditt liv

50 beauty hacks som förenklar ditt liv

Vad gör man egentligen när det är skralt i sminkväskan, tomt i plånboken och orken inte existerar? Nätet är fullt av beauty hacks men ibland vill man bara ha alla superknep på ett och samma ställe. Vi har samlat våra 50 beauty hacks- favoriter i skönhetsväg. Kolla in de nedan, de kommer förenkla ditt liv!

Doft

1. Spraya lite parfym på din hårborste för att få ditt svall att dofta gott.


2. Ett knep för att få doften av parfymen att hålla längre är att applicera lite vaselin på de punkter du ska spraya på.


3. Motverka fotsvetten genom att använda lite deodorant under fötterna!

4. Spraya din parfym på rätt ställen för att få doften att hålla längre. Spraya på utvalda områden som bakom örat, på inre handleden, innanför armbågen, ryggen, bakom knäna eller i naveln. 

Hår
5. Spraya håret med saltvattenspray innan du går och lägger dig och fläta håret, så vaknar du upp med ett lockigt svall.


6. Glider dina hårnålar alltid av? Spraya lite hårspray eller torrschampoo på de för bättre fäste.


7. Kluvna toppar? Dränk de i hårolja eller olivolja så kommer ingen lägga märke till dem!


8. Sov med balsam om du inte har någon hårinpackning och ditt hår är i akut behov av en kur.


9. Har du en förmåga att alltid stressa runt i sista sekund på morgonen? Spraya torrschampoo i håret redan kvällen innan så vaknar du upp som nyduschad.


10. Har du envist bebishår som inte vill samarbeta med resten av frisyren? Spraya hårspray på en tandborste så får du styr på frillan.


11. Om du inte orkar ställa dig och locka håret kan du fläta det och värma flätan försiktigt med en platttång. Avsluta med hårspray så har du vågiga lockar hela dagen!

 

Bryn och ögon
12. Pudra dina ögonfransar lite lätt med ett transperant puder innan du applicerar mascaran för fylligare fransar.


13. Att måla med flytande eyeliner är inte lätt – rita konturerna först och fyll i därefter.


14. För att få ett till den perfekta böjen på eyelinern kan du använda ett kreditkort som du placerar i ögonvrån och måla ett streck efter det. Då får du ett perfekt cat eye!

 

15. För effektivare böjning av ögonfransarna kan du värma din ögonfransböjare med en hårtork.


16. Behöver du snabbt fräscha till din ögonmakeup? Använd en tops med lite ögonkräm på för att få bort mascararester under ögonen innan du bättrar på sminket!


17. Om du vill få ögat att se större ut, måla bara mascara på yttre fransraden.


18. Är eyelinern slut? Doppa penseln i din mascara.


19. Har du glömt att vrida igen mascaran så att den har börjat torka? Droppa i lite linsvätska och rör runt så är den som ny igen!


20. När du målar mascara kan du lägga något under nedre fransraden så slipper du att måla utanför. Till exempel en sked.


21. Brukar din kajal torka ut? Värm den någon sekund med en tändare för att få den krämig och lätthanterlig.


22. Har du äntligen hittat en favoritborste i mascaraväg? Släng inte borsten för att mascaran är slut. Rengör den med diskmedel och vatten så kan du använda den i en annan mascara!

23. Den rengjorda mascaraborsten går även att använda som ögonbrynsborste. Spraya lite hårspray på den och borsta bryna på plats.


24. Spara pengar genom att använda din ögonskugga som matchar din hårfärg som brynskugga.

25. Om du vaknar upp med trötta och rödsprängda ögon kan du måla beige kajal på vattenlinjen och i ögonvrån för att dämpa det röda. Det får dessutom ögonen att se större ut!

 

Läppar
26. Blanda lite pepparmyntsolja med läppglanset för fylligare läppar.


27. Använd en ljusare läpppenna och måla i mitten av läpparna och ovanför amorbågen innan du applicerar läppstiftet för att läpparna ska se fylligare ut.


28. Torra läppar? Blöt en frottéhandduk med varmt vatten och gnugga försiktigt så borstar du bort flagor.


29. Applicera ett ljusare läppstift, en highlighter eller ljusare läpppenna i mitten av läpparna för att få de att poppa mer.


30. Få dina läppar att se naturligt större ut genom att investera i en läpppenna av samma nyans. Du fyller sedan i din läppkontur fast lite utanför. Måla sedan på läppstift eller läppglans!


31. Vill du ha matta läppar men har ett glansigt läppstift? Sära på en bit toalettpapper och lägg mot läpparna. Pudra utanpå papperet och ta sedan bort så har du matta läppar.


32. Försov du dig men ändå vill se chic ut? Släng på ett rött läppstift!


33. Slicka på glaset innan du dricker för att undvika pussmunsmärket av läppstiftet.

 

Bas
34. Vill du variera din highlighter? Prova ögonskugga med lyster i.


35. Om du använder en heltäckande foundation kan du sudda bort foundationen på dina födelsemärken eller måla dit det efterhand för en naturligare finish.


36. Om du ska köpa ny foundation, testa på hals och nacke för att hitta den perfekta tonen.


37. För naturligt rosiga kinder kan du applicera rouge under foundationen.


38. Täck dina blämmor med lager på lager av foundation, concealer och sedan puder för att få full täckning och dina finnar blir ett minne blott!


39. Om sminket sällan sitter kvar på näsan kan du använda ögonprimer innan du applicerar foundation, puder och settingspray så håller det hela dagen!


40. Har du glömt ditt rouge hemma? Om du har ett ljust läppstift kan du dutta försiktigt med detta och blända ut.


41. Måla en triangel under ögonen med din concealer istället för en halvmåne. Dina ögon poppar mer och du ser piggare ut.

 

Naglar
42. Om din manikyr sjunger i sista refrängen kan du fixa det med ett glittrigt nagellack för att dölja flikarna. Måla på toppen så ser de som nygjorda ut!


43. Få naglarna att se längre ut genom att inte måla enda ut i kanterna. Måla istället ett tjockt streck i mitten.


44. Använd vaselin runt naglarna innan du ska måla för att lättare få bort nagellack.


45. Stoppa ner dina nymålade naglar i iskallt vatten så torkar de snabbare!


46. Sugen på en ny cool nagellacksfärg? Blanda två lack på en tesked så har du en unik kreation.

 

Hud
47. Får du röda utslag efter att du har rakat bikinilinjen? Doppa påsar med kamomillte i varmt vatten och lägg sedan i frysen cirka 10 min. Lägg de sedan på bikinilinjen för att lugna irritationen.


48. Rädda fuskbrännan genom att blanda vatten, bakpulver och lite citron och massera in i huden med en svamp. Efter en dusch kommer den orangea tonen vara betydligt ljusare.


49. Om du inte har något rakludder för att raka benen kan du använda balsam istället.


50. Se till att alltid ha en kokosolja hemma som backup om dina produkter tar slut. En riktigt multifunktionell produkt som kan användas som sminkborttagning, som hudkräm, hårinpackning och läppbalsam

 

Text: Louisa Strid 

 

 Men glöm inte att sminket då och då måste bytas ut. Vet du egentligen hur länge det håller? Få svaret i videon!