6 saker du ska sluta med om du vill hitta kärleken

6 saker du ska sluta med om du vill hitta kärleken

Längtar du efter den sanna kärleken? Det kan både vara pirrigt och spännande att dejta men det kan även vara en pina när det aldrig går som man har tänkt sig. Vi har listat några dåliga vanor som du bör sluta med om du vill hitta den sanna kärleken.

 

1. Bara ha en viss typ

Hur många gånger har du hört dig själv eller dina vänner säga ”hen är inte min typ”. Vad är egentligen ens typ? Vet man det innan man har träffat sin livs kärlek? Det du tror är din typ av partner kanske inte alls stämmer. Om ni har personkemi kanske det inte gör något att hen inte uppfyller din kravlista för att vara den perfekta partnern. Våga ge det en chans!

 

2. Släpp din före detta

Om du är nybliven singel eller har ett ex som krossade ditt hjärta kan det vara ett stort steg att gå vidare. Jämför inte ditt ex med din dejt, för det finns alltid minst en anledning till varför det tog slut. Ta tillvara på tiden som singel och var öppen för att möta nya härliga människor. Och du ska verkligen INTE hålla kontakten med din före detta om du har börjat dejta någon. Släpp ditt förflutna och blicka istället framåt.

 

3. Sluta fokusera på det dåliga

Om man är i första fasen av dejtingstadiet kan relationen fortfarande kännas osäker, vilket gör det lätt att man gärna hakar upp sig på de dåliga sakerna hos sin dejt. Försök att bortse från struntsakerna som inte spelar någon roll i längden. Det kanske inte har jättestor betydelse att hen har fula skor, en jobbig katt eller pratar lite för mycket ibland. Om du skulle bli kär skulle du garanterat se bortom dessa saker. Ingen är perfekt!

 

4. Spela inte svårfångad

Överdriv inte med att spela svårfångad. Alla människor spelar inte ”spelet” och det kan lätt gå till överdrift. Och helt ärligt, hur kul är det egentligen? Om du är intresserad av en person, visa det! Personen kanske misstar ditt ”spel” med att du inte är intresserad och det kommer inte leda till några fler dejter.

 

5. Släpp kontrollbehovet

Om du börjar få känslor för en person som du har dejtat ett tag men ännu inte lärt känna helt och hållet än, känner du säkert en del osäkerhet i er relation. Håll fingrarna i styr och skippa de kontrollerande sms:en och att kolla på hens telefon i smyg. Det kommer att få dig att uppfattas som jobbig och du sätter dig själv i underläge.

 

6. Glöm inte bort din omgivning

Det där pirret som man har i magen i början av en relation gör det lätt att glömma bort omvärlden. Du kanske vill tillbringa varenda ledig minut med din dejt och ni sitter praktiskt taget ihop. Ett vanligt misstag är att man glömmer bort både familj och vänner, vilket kommer skada din relation till din nyfunna partner i längden också. Ni behöver inte ses hela tiden, ibland är det bra att längta efter varandra också. Annars är det lätt hänt att ni tröttnar på varandra.

 

Kom ihåg – man träffar oftast någon när man som minst anar det ♥ 

 

Text: Louisa Strid