7 tecken på att ni borde göra slut

7 tecken på att ni borde göra slut

Det är helt naturligt att känslan av att vara nykär avtar ju längre man varit tillsammans. Men om du känner dig osäker på ditt förhållande kan det vara läge att fundera över om allt verkligen är som det ska. Här är 7 tecken på att du borde göra slut med din partner!

1. Du söker bekräftelse från andra. Det är klart att man ska uppskatta komplimanger, men om man aktivt söker andras bekräftelse är det ett tecken på att något är fel. Hur kommer det sig att det inte räcker med bekräftelsen du får från din partner?

2. Du litar inte på din partner. Det tar extremt mycket energi att hela tiden oroa sig över vad ens partner gör. Det viktigaste i ett förhållande är tillit, och har ni inte det är det nog lika bra att ni går skjilda vägar.

3. Du stannar kvar för någon annans skull. "Jag kan inte göra slut, han kommer inte klara det" eller "Vi har gemensamma vänner, det kommer bli för krångligt"... Nej, nej och återigen nej. Du ska aldrig vara kvar i ett förhållande på grund av vad andra tycker. Här är det läge att vara självisk!

4. Allt din partner gör är irriterande. Om bara tanken på din partner gör dig irriterad är det något som inte står rätt till. Självklart tjafsar man då och då, men att ständigt vara irriterad på sin partner är inte hälsosamt.

5. Ni har olika värderingar. Vem bryr sig om ni hejar på olika fotbollslag eller har olika favoritmaträtter... Ingen. Men om ni har olika värderingar när det kommer till de stora frågorna i livet kan det vara dags att fundera på om det verkligen är rätt. 

6. Du kan inte vara dig själv. I ett sunt förhållande kan båda partners vara sig själva till hundra procent. Om du känner att du inte vågar visa hela dig själv för din partner borde ni nog ta ett snack.

7. Ni har inget att prata om. Det blir tyst vid middagsbordet och när ni väl pratar är det bara tråkiga vardagskonversationer. Nej, det här låter inte som ett förhållande värt att satsa på.

 

Foto: Shutterstock

Se i videon: Ska man berätta om otrohet för sin partner? Relationsproffsen svarar