Blondinbella - "Vi är inte en blåst generation"

Blondinbella - "Vi är inte en blåst generation"

Igår i Aftonbladet Kultur släpptes en artikel skriven av Ann Charlott Altstadt med namnet "Den blåsta generationen" (läs här). Artikeln handlar kort om att profiler som Blondinbella och Elin Kling är idiotiska förebilder för en generation som tror att man kan leva på låtsasjobb och ytlighet. Självklart var inte Blondinbella sen med att försvara sin generation och idag släpptes debattartikeln "Bloggtjejer öppnar vägen för en ny generation affärskvinnor" på SVT (läs här).

Utdrag ur Blondinbellas artikel:

"Om det är något som vi unga tjejer är bra på så är det att samarbeta. Om man behöver bygga en hemsida ringer man en kompis och byter tjänster med varandra. Äldre kvinnor är dåliga på det här. Männen samarbetar med varandra men inte kvinnorna. Kvinnor måste lära sig av oss unga. Vår generation kommer inte att ha samma problem med jämställdheten just på grund av detta."

Det är inte svårt att förstå vilka som håller med vem i denna debatt, 80 och 90-talisterna förstår Isabellas resonemang medan den äldre generationen hurrar för Ann Charlott Altstadt. 

Vad har ni att säga om denna debatt?