Budgetvänliga idéer för en lyckad fest

Budgetvänliga idéer för en lyckad fest

SAMARBETE ADD ADVICE


Så planerar du festen på en budget

När du planerar en fest på en budget är det viktigt att ha en tydlig plan och att vara realistisk med dina förväntningar. Börja med att se över din ekonomi för att ta reda på hur mycket pengar du har råd att spendera på festen. En bra idé kan vara att samla ihop lånen, eftersom det kommer ge dig en bättre överblick samt att du kan få en lägre total ränta. När du fått koll på din ekonomi, kan du börja se över gästlistan. Tänk på att begränsa antalet gäster för att säkerställa att du håller kostnaderna nere. Istället för att anlita en cateringfirma kan du även be dina gäster att bidra med en rätt eller dryck till festen, vilket kan vara ett roligt sätt för alla att delta, samtidigt som det minskar kostnaderna för dig. 

DIY-projekt för att spara pengar på festen

Att göra saker själv kan vara ett bra sätt att spara pengar på festen. Här är några DIY-projekt som du kan prova:

  • Dekorationer: Beroende på vilket festtema du har valt, kan du göra dina egna dekorationer genom att använda material som du redan har hemma, som passar in till festens tema. 
  • Fotovägg: Genom att skapa en fotovägg där dina gäster kan ta bilder kan ni även få en minnesvärd upplevelse på festen. Du kan använda färgglada tyger eller blommor för att skapa en rolig och festlig bakgrund.
  • Festlekar: Istället för att hyra in underhållning kan du passa på att organisera festlekar som alla kan delta i. Detta kan vara allt från en skattjakt till en karaoke-tävling.

Dekorationsidéer för en budgetvänlig fest

Dekorationer kan göra en stor skillnad på en fest, men de behöver inte vara dyra. Till exempel är ballonger billiga och kan skapa en festlig atmosfär. Du kan använda ballonger i olika färger och storlekar för att skapa en färgglad dekoration. Även ljusslingor skapar en mysig och festlig stämning, där du kan hänga dem på väggarna eller runt bordet. Kom ihåg att skapa en budget som är anpassad efter din ekonomi och utgå från den. Det viktigaste med festen är att ha kul och spendera tid med vänner och familj, inte att det behöver kosta en massa pengar.