Därför kan du skatta dig lyckligt lottad som singel på Alla hjärtans dag

Därför kan du skatta dig lyckligt lottad som singel på Alla hjärtans dag

Tycker du att alla hjärtans dag är jobbig för att du är singel? Gör inte det. Att ha en partner att fira Alla hjärtans dag kan vara supermysigt men pressen att dagen ska vara mest romantiska på hela året följer med på köpet. Att vara singel kan faktiskt vara en befrielse. Vi har listat 8 anledningar till varför du kan skatta dig lycklig som singel på kärlekens dag!

 

1. Du kan göra precis vad du vill

Alla med en partner känner nog pressen att behöva anstränga sig inför alla hjärtans dag. Du har friheten att göra precis vad du vill! Hur fantastiskt är inte det?

 

2. Du slipper köpa present

Oavsett när man ska köpa en present till någon så är det svårt. Dessutom så händer det för det mesta att man är ute i sista minuten. Är du singel så är det en present mindre du behöver köpa i år.

 

2. Du sparar pengar

Du behöver betala för en dyr middag på någon restaurang eller lägga pengar på krafs som choklad eller nallar.

 

3. Bästa raggningsdagen för singlar

Det är ändå lill-lördag mycket lägligt idag, vilket betyder att det är en utmärkt dag att gå ut på någon restaurang eller hitta på något annat kul. Undvik de romantiska restaurangerna och ta med dig kompisarna på erat favoritställe. Ni kommer garanterat att träffa massa andra singlar där.

 

4. Umgås med kompisarna

Har du kompisar som också är singlar? Dra ihop ett gäng och gör något mysigt tillsammans. Ha seriemarathon, laga mat hemma, gå på bio eller gå ut och träffa andra singlar.

 

5. Köp en present åt dig själv istället

Unna dig en present åt dig själv istället för till någon partner. Köp det där som du velat ha så länge.

 

6. Du behöver inte instagramma

Visst kan det vara gulligt med romantiska bilder och kärleksförklaringar på sociala medier men visst är det lite klyshigt också. Det är faktiskt roligt som singel att fnittra för sig själv i skrollandet när par nästan tävlar om vem som har den bästa partnern i världen. Du slipper vara en del av detta.

 

7. Du behöver inte vara trevlig

Du behöver faktiskt inte vara sådär trevlig och underbar som du kanske hade varit om du haft en partner. Självklart är det ju fint att vara det ändå men har man PMS eller är på allmänt dåligt humör så är det skönt att kunna ge utlopp för detta.

 

8. Visa uppskattning till familj och vänner istället

Alla hjärtans dag handlar om kärlek men det behöver nödvändigtvis inte vara till en partner. Varför inte visa din uppskattning och överraska någon annan som du tycker om. Du behöver inte känna någon press och det minsta lilla skulle göra denna person glad!

 

Bildkälla: Shutterstock

Text: Louisa Strid

 

Se i videon nedan: 9 anledningar att fira Alla hjärtans dag med din bff