Devote Testar: Ocean bus

Devote Testar: Ocean bus

Stockholm har fått en ny turistattraktion. En sightseeing buss som kör på land men som helt plötsligt kan omvandlas till båt. På den här turen får du ta del av många av de bästa sevärdigheterna som vår huvudstad har att erbjuda. 
Margaux och Michaela bestämde sig för att ta en närmare titt på den facinerande amfiebussen.  

OVEocean_bus_bild_3.jpg

OVEoceanbus_bild_2_.jpgMargaux Dietz 

Vi bestämde oss för att ta 15.00 bussen från Djurgårdsbron. Där stod två glada killar och hälsade oss alla varmt välkomna. Jag gillar när det finns något fint och familjärt i företag. Ocean Bus ägs och drivs av två bröder som guidar alla turer tillsammans. Bussen avgår tre gånger om dagen och killarna har en otrolig entusiasm som sprider positiv energi till hela bussen.

Vi åkte längs Strandvägen och vidare mot Stureplan, det var verkligen med glimten i ögat som vi fick höra kul och intressant fakta om Stockholm. Visste ni till exempel vad som är skillnaden mellan en ”stekare” och en ”brat”? Eller vilken legend som brukade stå och kedjeröka cigaretter utanför Dramaten? Hur hög masten var på Vasa-skeppet? Hur många språk Astrid Lindgrens böcker är översatta till? Det vet jag nu!

Vidare åkte vi Karlavägen, Berwaldhallen och förbi Diplomatstaden. För att helt plötsligt köra ner i Djurgårdskanalen. Det var helt sjukt!

Jag skrattade många gånger under den här turen och det första jag gjorde när jag kom hem var att rekommendera min mammas man att boka den till dagen efter. Det här är utan tvekan det bästa sättet att se Stockholm och samtidigt ha riktigt roligt!

Bussen går även att hyra till kalas och andra transporter, tänk så roligt att anlända ifrån vattnet i en buss. Det kallar jag en bra entré! 


OVEocean_bus_bild_1_.jpg

OVEm_och_m_ocean_bus_.jpg

Michaela Forni

Jag och Margaux har sett den här bussen åka runt Djurgården och Östermalm i Stockholm flera gånger. Den ser ut som en haj när den kör på land! Och för några veckor sedan var jag ute och promenerade när jag såg hur den åkte ner i vattnet... och blev en freakin' båt? Blev så sugen på att testa denna Ocean Bus så bokade upp det med Margaux på en gång. 

Ocean Bus är ju en roligare variant på turistbuss eller turistbåt i Stockholm. Höjdpunkterna är flera: när den kör in och ut ur vatten, när de sätter på anpassad musik till Stureplan eller Junibacken (Avicii vs. Astrid Lindgren) och såklart de otroligt charmiga bröderna som agerar kapten (den yngre) och turistguide (den äldre). 

Ett par tips om ni ska åka: Försök pricka in fint väder (mysigare då) och var beredd på att det kan finnas med barn på bussbåten som tycker att det är roligt i ungefär tre minuter. 

Åk gärna med en dejt! En mysig och rolig dejtaktivitet under en eftermiddag, så avslutar ni med middag sen. Garanterat mysigt!

OVEschema_.jpg

Boka din resa med Ocean Bus här


AV: MARGAUX DIETZ
margaux.devote.se