Devotes skönhetsredakör Annie-Ines: Mina sminkfavoriter just nu

Devotes skönhetsredakör Annie-Ines: Mina sminkfavoriter just nu

Nya produkter och trender inom smink kommer hela tiden, och försvinner ofta lika fort. Ibland är det svårt att hinna med och att hitta guldkornen bland en stor mängd produkter. Vår skönhetsredaktör Annie-Ines delar här med sig av sina bästa produkttips för en fantastisk makeup i sommar! 

 

1. Get that glow
FACE Stockholms Highlighter vid namn “Dignity Highliter” är en enastående produkt. FACE Stockholm är ett märke som hängt med i "all evighet", och även om man inte hör lika mycket om dem idag har de fortfarande skapat en av de bästa highlighterna på marknaden enligt mig. Det är en cream highlighter som går blanda in enkelt med fingrarna eller en borste, och den lyckas på något vis ge en bländande highlight-effekt, men trots det inte bli en glittrig onaturlig röra.

 
 
 

2. Tämj ögonbrynen
Det finns mängder av ögonbrynsgel och genom åren har ni nog testat flera stycken. Om du är i behov av en ögonbrynsgel som håller brynen på plats, inte klumpar sig och som håller länge bör du definitivt testa Brow Gal’s klassiska transparenta ögonbrynsgel. Brow Gal är startat av brynexperten Tonya Crooks; och hon om någon har koll på brynprodukter.

Tips! Använd inte för mycket. Lägg ett tunt lager och låt det torka, det räcker.

Brow Gal Eyebrow Gel Clear, 219kr/5ml

 
 
 

3. Rätt mängd rouge
Vi har nog alla hamnat i situationen där mängden rouge har eskalerat. Ena sekunden naturligt rosig, för att nästa känna sig redo att joina en cirkus. En look man absolut kan rocka om man är bekväm, men många känner att det är svårt att hitta balansen i rätt mängd rouge. Inglots flytande rouge vid namn “AMC Face Blush” är kanske lösningen för dig i sådana fall – ett flytande rouge där endast en droppe behövs. Den är pigmenterad, men väldigt enkel att blanda in i huden med fingrar, borste eller svamp. Det bästa är också att den inte har en vattning textur eller är för skir.

Inglot AMC Face Blush, 180kr/15ml

 

4. Kampen för att inte bli orange
Har ni också i flera år försökt bemästra konsten att inte köpa en för orange bronzer? När man väl hittar en ton som ser någorlunda rimlig ut händer det lätt av den har en för pudrig formula som kakar sig eller blir fläckig. Men icke bareMinerals “Invisible Bronze”! En sammetslen bronzer vars partiklar smälter in i huden och ger en naturlig men gyllende känsla. Det är även en av få bronzers som lyckas ge lyster utan stora glitterkorn.

bareMinerals Invisible Glow Highlighter Medium, 455 kr/7gram

 

5. En skir tint till läpparna
Vad hände egentligen med lip stains? Varför slutade människor använda det? Var det för att liquid lipsticks invaderade jorden och förstörde allting? Nu är det dags att göra lip stains till en grej igen! Framförallt när det finns produkten som Clarins “Water Lip Stain”. Finns i fyra fantastiska toner som ger läpparna en fin tint och en extra boost. Endast en droppe räcker och den duttas enkelt in med fingret. Extremt simpelt men ändå så vacker!

Clarins Water Lip Stain 1 Rose Water, 225 kr/7ml

 

6. En simpel ögonskuggspalett
De senaste åren har gigantiska ögonskuggspaletter i samma ton varit populärt. Alla har vi säkerligen köpt någon av dem, och knappt använt en tredjedel av färgerna, och det slutar oftast med att vi slänger en palett med 10 orörda ögonskuggor i sig. Vi köpte dem antagligen med tanken att 18 olika ögonskuggor för 500 kronor är rimligt, trots att inte ens hälften används. Förr köpte vi enkla små paletter med fyra färger som man kunde kombinera på olika vis. Tanken av att behöva trycka ner en megastor palett i en liten resenecessär är jobbig nog, så låt oss ta tillbaka små och smidiga paletter! Ett märke som verkligen imponerat med färgerna och pigmenten är Indy Beautys paletter “Eyes Eyes Baby!” som finns i två versioner.

Indy Beauty palett, 199 kr/5g

 

Text: Annie-Ines Michaelsdotter