Din sommargarderob: De bästa klädvalen för den svenska sommaren

Din sommargarderob: De bästa klädvalen för den svenska sommaren

CONCEPT SAMARBETE

Sommaren är snart här, och med den kommer långa varma kvällar perfekta för att njuta av det bästa som Sverige har att erbjuda. Ljusa nätter, lugna sjöar och gyllene fält – Sverige är verkligen som mest förtrollande under sommarmånaderna, och även det perfekta tillfället att klä upp sig och utforska nya klädstilar. 

Nedan följer några förslag på hur du kan piffa till sommargarderoben för att få ut det mesta av sommaren, oavsett om det rör sig om eleganta kvällar ute eller avslappnande stunder med vänner. 

Eleganta klädval för en utekväll

Sommaren är den perfekta tiden för att bryta din vanliga rutin och prova något nytt, oavsett om det är en ny klädstil eller en ny aktivitet. De senaste årens stora speltrend har fått fler att anamma sin inre James Bond och tillsammans med vännerna pröva lyckan online genom siter som Casinowings.se, så varför inte klä upp sig lite extra snitsigt och prova lyckan med kompisarna?


När det kommer till klädvalet för en flottare tillställning under sommaren, är en elegant klänning eller sofistikerad jumpsuit den perfekta outfiten. Tänk ändå på att välja ett plagg som känns bekvämt nog för en hel kväll, men som ändå är tillräckligt tjusig för att du ska känna dig speciell kvällen till ära. Färgstarka mönster och luftiga tyger som silke eller chiffong kan vara ett bra val för att hålla dig sval under de mest varma kvällarna. 

Sommarkläder för arbetsdagen

Att klä sig för arbetet under sommaren kan vara en utmaning för att det inte ska kännas för avklätt samtidigt som man inte vill svettas inne på kontoret. En kjol i A-linjeform eller en lätt byxdress kan vara ett perfekt alternativ. Tänk på att plagg i naturliga material som bomull och linne är optimala efter som de andas och hjälper till att hålla dig sval. 

Just plagg i linne är extremt trendigt inför 2023 års sommarmode då det ger en sofistikerad men ändå avslappnad look beroende på hur de olika plaggen kombineras. En linneskjorta med ett par ljusa jeans och loafers är en tidlös klassiker som passar för såväl arbete som under en ledig dag med vännerna. 

Plagg för lugna kvällar med vännerna

För avslappnande dagar och kvällar som spenderas med vänner kan det vara bra att hitta en outfit som är både bekväm och modern. En somrig klänning kan vara det perfekta valet för en grillfest, medan ett par högmidjade shorts och en t-shirt kan vara idealiskt för en kvällspromenad eller picknick. 

Kom ihåg att det dock kan bli kallt om kvällarna, så det är alltid en god idé att plocka med sig en extra kofta eller lättare jacka. 

Loungewear för mysiga hemmakvällar

Efter en lång dag på jobbet, finns det inget bättra än att koppla av hemma i bekväma kläder. Men bara för att du slappnar av betyder det inte att du kan satsa på fina klädesplagg. Välj loungewear som kimonos, fina pyjamaser eller flädande klänningar i mjuka, andningsbara material som bomull eller bambu. 

Dessa typer av kläder är inte bara otroligt bekväma, de är också stiliga att bära oavsett om det handlar om en mysig kväll framför tv-soffan, eller ute på balkongen med en god dryck och välsmakande mat.