Estrid - en ny rakningsupplevelse för kvinnor

Estrid - en ny rakningsupplevelse för kvinnor

Nu lanseras varumärket Estrid som bortser från förlegade ideal och skapar hållbara rakningsprodukter med den kvinnliga kroppen i fokus. Imorgon lanseras det nya varumärket Estrid, Skandinaviens första rakhyvelsmärke med fokus på den kvinnliga kroppen. Konceptet bakom Estrid föddes ur viljan att erbjuda en hållbar och demokratisk rakningsprodukt ur ett modernt och hälsosamt perspektiv. Bakom Estrid står den unga entreprenörs-trion Amanda Westerbom, Ben Eliass och Alan Aygun tillsammans med modeprofilen och stylisten Nadia Kandil. Nadia står bakom lanseringskampanjen som frontas av influencers som Elsa Ekman, Cassandra Klatzkow och Olivia Bergman.

Vi lägger ingen värdering i hur, var, när eller om man rakar sig. Estrid är vårt sätt att ta tillbaka rätten över vår egen kroppsbehåring utan förlegade ideal”, säger grundare Amanda Westerbom. ”Vi är inte rädda att visa upp kvinnor med hår till skillnad från andra rakhyvelsvarumärken, vi vill hylla det och visa hur verkligheten faktiskt ser ut”, fortsätter delägaren Nadia Kandil.

Unikt för Estrid är dess moderna affärsmodell baserat på kundens återkommande behov. Estrid tillhandahåller en modern e-handelsupplevelse baserad på kundens rakningsrutin och erbjuder prenumeration av rakblad varje, varannan eller var tredje månad. Tjänsten erbjuds helt utan uppsägningstid, vilket förenklar kundens möjlighet att ändra sin prenumeration utan onödiga kostnader.

Rakhyvelns minimalistiska handtag är gjorda i stål och det femsidiga rakbladets design är speciellt optimerade för att följa kroppens kurvor och den större kroppsyta som de flesta tjejer rakar sig på. Estrid är ett av de få varumärken på marknaden vars rakblad är fri från animaliska ingredienser med 100% veganska smörjande remsor.

Ett startkit med en hyvel, två rakblad och tillhörande vägghållare finns till försäljning för 95 kr. Hemleverans av fyra rakblad beroende på rakningsrutin finns för prenumeration utan uppsägningstid för 119 kr.

Av varje order donerar Estrid 1% till Kvinna till Kvinna som sedan 1993 jobbar för kvinnors rättigheter i 20 länder runt om i världen.

Estrid lanseras i Sverige den 16 maj och säljs på estrid.com.