Får du färre likes på Instagram än du brukar? Det här kan vara anledningen!

Får du färre likes på Instagram än du brukar? Det här kan vara anledningen!

Sedan Instagramflödet började styras av algoritmer får många färre likes på sina Instagraminlägg. Men nu verkar det finnas ännu en förklaring, sajten Breakit har med hjälp av en granskning listat ut vad som orsakar det minskade intresset från publiken. Det nya fenomenet kallas för Shadowban.

För att nå ut till en stor publik kan det vara smart att tagga sina inlägg med olika hashtags. En bild på en blomma går förslagsvis under #flower och kan på så vis hittas av alla som söker efter blommor på Instagram, och inte bara de som följer dig.

Men nu visar det sig att flera konton råkat ut för vad som kallas för Shadowban. Detta innebär att bilderna du hashtaggar fortfarande bara ses av dina följare, trots att poängen med hashtags är att alla ska kunna se bilderna. Enligt Breakit har bland annat Kenza råkat ut för Shadowban när flera av hennes bröllopsbilder som gick under hastagen #kenzaaleks bara syns för de som följer henne. Om man söker på deras hashtag står det att det finns 89 offentliga inlägg, men som ickeföljare kan man endast titta på 29 av dem. 

Kan det här vara anledningen till att allt färre gillar ens bilder på Instagram? Eller är Shadowban en myt? Berätta gärna om du upplevt mindre engagemang från följare på senaste tiden.

 

 

Bildkälla