Fredagsprofilen: Kristin Zetterlund

Fredagsprofilen: Kristin Zetterlund

Kristin Zetterlund är en helskön brud som bor i Stockholm och bloggar på Nöjesguiden. Hon är DJ, älskar att dansa och att hänga med sina vänner - men hon njuter också av att slippa lämna hemmet och bara ligga i soffan en hel dag.

Devotes Caroline Nyström kontaktade Kristin för att snacka helgplaner, få reda på hur hon förbereder sig inför en utekväll, hur hon vill tillbringa en hemmakväll, vilken typ av musik hon släpper loss till och vad hon serverar på en lördagsmiddag.

 

Tja Kristin, hur är läget?
Det är grymt bra! Inte mycket kan kännas jobbigt en fredag när allt göttigt stundar.

Vad ska du hitta på i helgen?
Jag ska till en kompis landställe utanför Gävle och bo där hela helgen. Vi ska mysa och ha kräftskiva!

Åh så mysigt! Men om du ska ha en riktig utekväll, hur förbereder du dig då?
De viktigaste komponenterna är sömn och mat. Så det blir alltid en tupplur innan en stor utekväll och hinner jag inte blir jag lika grinig som ett barn som inte får sin tupplur. En rejäl måltid är också prio, annars blir jag grinig igen… Sen vill jag helst spela hög musik och göra mig i ordning i lugn och ro. Detta är alltså ett projekt som tar många, många timmar.

Och vad tar du på dig?
Bekvämlighet är alltid viktigast. Men sen är vi alla bekväma i olika saker… Min ute-uniform faller nio av tio gånger in under kategorin ”kort, tajt och urringat”. More is more helt enkelt! Jag älskar att nästan klä ut mig när jag ska ut, att transformeras till något helt annat än vad jag är om dagarna. Min vardagsuniform är så himla avskalad och superbekväm att jag gillar kontrasterna som uppstår mellan min dag- och kvällsstil.
OVE140826-2.jpg
Du spelar ju ofta skivor på fester och olika event, vilken typ av musik får igång folk bäst?
Jag har spelat samma typ av musik sen jag började spela skivor - så uppenbarligen har min stil funkat. Men jag lirar i princip uteslutande hiphop och r’n’b. Det är musiken jag själv älskar och vill dansa till och det vill tydligen jävligt många andra också. 

Berätta om en hemmakväll á la Kristin, hur ser den ut?
Mina hemmakvällar kretsar till stor del kring snacks. Chips har alltid huvudrollen, men lösgodis, glass och läsk är regelbundet återkommande biroller. Har jag allt det där kan jag i princip vara själv hemma, så viktigt är det. Men det är ju himla kul om de jag bryr mig om är där så klart… Då vill jag vara med alla mina närmaste, alltså de som är ok med att jag kommenterar allt och pratar igenom hela filmen. För det gör jag. Vad gäller filmval är jag en allätare men favorittemat är alltid HÄMND.

Om jag ska komma hem till dig och käka lördagsmiddag, vad bjuder du på då?
Självklart vegetariskt! Jag vill ju både dig och jorden väl. Det bästa jag vet är ugnstillagad mat då jag levt i ungefär fem år utan ugn, så just nu tillagas allt där. Förmodligen blir det en riktigt jävla god vegolasagne jag bjuder på!

OVEdsc_27291.jpg

Och vad dricker vi?
Ekologisk prosecco! Eller läsk om du vill? Jag älskar läsk så FRUKTANSVÄRT mycket, tyvärr… Har förstått att det är bland det sämsta du kan trycka i dig, men om det inte vore så hade jag druckit det till precis varenda måltid och däremellan.

Jag tar gärna prosecco! Men du, vad består din helgfrukost av?
Att laga frukost är så himla varje-jobb-morgon-grej att det känns så sjukt trist att göra på helgen. Är jag inte för pank käkar jag ute eller köper med frukost hem! Då gärna något göttigt som american pancakes eller french toast, sånt jag aldrig hinner eller orkar laga på vardagar.

Hur tillbringar du helst en söndag?
Hemma hela dagen!!! Att frivilligt inte lämna min bostad är det härligaste jag vet (inte när jag inte kan om jag är sjuk eller så, utan när jag bara inte har något inbokat eller känner för det). Då ligger jag på soffan med min kille, somnar till lite ibland på honom, streamar alla serier jag älskar hela dagen och får kanske lite vettiga grejer gjort, som att tvätta till exempel. Och kanske läser lite bok, kanske somnar till igen… Sen köper jag hem indiskt till middag och portionerna är så stora att det blir matlåda till måndagen, wohooo!

OVE140823-5.jpg

Brukar du ha söndagsångest?
Nej det händer faktiskt väldigt sällan. Det var väl söndagen där efter semestern när jag skulle börja jobba igen som tog emot lite, men det är ju naturligt. Annars har jag väldigt sällan ångest överlag *vind blåser genom öronen *.

Kan du dela med dig av tre ”att göra”-tips om man inte har en aning om vad man ska hitta på i helgen?
Jag blir gladare ju mindre jag gör, haha! Hatar att folk ”vill hitta på saker!!” hela tiden. DET om något ger mig ångest. Jag vill bara ta det lugnt och glida runt, göra det jag känner för… Men ok:
1. SOV UT. Det om något kommer att få dig att må bättre än vad de flesta konstutställningar någonsin kommer få dig att göra.
2. Ha kräftskiva! Det är fan nu det gäller. Sjukt kul, gott och du kan passa på att fylla din sociala kvot för säkert flera veckor framöver. Och nej, det är inte supervegetariskt men det är en gång om året och då får du lov att unna dig lite strunt.
3. Skaffa typ HBO Nordic och njut av 30 Rock, The Honourable Woman, Veep, Flight of the Conchords, Game of Thrones, Twin Peaks och så många bra serier att jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst! Finns det något bättre än att bli helt uppslukad av en riktigt grym serie?Besök Kristins blogg HÄR

 


AV: CAROLINE NYSTRÖM

carolinenystrom.se

BILD 1&3: EBBA ZINGMARK

ebbazingmark.devote.se