Frisyrer att ha under studentmössan

Frisyrer att ha under studentmössan


Stora lockar, låg knut eller en pony tail. Att fixa en frisyr som är snygg, hållbar och som passar under studentmössan behöver inte alls vara speciellt svårt eller komplicerat. Här nedan följer tre tips på mössvänliga frisyrer som du med enkla medel själv kan skapa och ha på din stora dag.

OVEimg_7444.jpg

SNYGGT SVALL

Börja med att preparera håret med värmeskydd. Dela sedan upp underhår och överhår. Ta lite hår i taget, använd plattången och snurra den långsamt samtidigt som du drar den nedåt. Låt lockarna svalna helt innan du rör dem!

När hela håret är lockat och har svalnat så är det dags att borsta ut lockarna för att få ett snyggt svall. Spraya då hårspray på en borste och red sedan ut lockarna tills du får önskat resultat. Att spraya på borsten istället för direkt i håret gör att sprayen sprids ut på varje lock.

OVEuntitled-8.jpg


PONY TAIL MED TWIST

OVEponytail-7.jpg

Det här är en fin frisyr som är superenkel att göra. Fäst håret i en låg tofs, dela håret ovanför tofsens ”rot” och trä
igenom själva svansen av tofsen. Spraya med hårspray för att fixera - klart!

OVEimg_7286.jpg

LÅG KNUT

Fäst håret i en låg tofs, gärna i genomskinligt gummi så att den inte syns. Dela sedan upp håret i tofsen i två eller tre delar. Tvinna varje del, snurra den lätt runt tofsens ”rot” och fäst sedan med hårnålar. Upprepa med alla hårdelar tills du har fått till en knut. Ta fram lite hår närmast ansiktet och böj det lätt utåt med hjälp av plattången. Fixera med hårspray.

OVEuntitled-3.jpg


Vilken frisyr tycker du är finast?

 


FRISÖR: BEATRICE DATMO
HÅRMODELL: CAROLINE NYSTRÖM
FOTO: ELIN ÖSTMAN