Hairtalk – låt oss prata hår

Hairtalk – låt oss prata hår

I samarbete med Salong Kameleonten

 

Du har säkert hört talas om Hairtalk – håret som har blivit en riktig snackis och som var och varannan influencer lovprisar.

Psst! Om du inte är ett fan och scrollning och stillbilder, bläddra ner till videon längst ner i artikeln direkt!

Även om metoden med tape extensions inte är något nytt i branschen, så har det kommit stort på senare år bland kunderna.

Vi besökte Salong Kameleonten på Östermalm i Stockholm, och snackade löshår med deras expert Angelica Ejremyr.

När vi ändå var i farten, passade vi på att gå därifrån med lite mer hår på huvudet än innan vi kom, eftersom vi absolut inte gillar när det är ”mycket snack och lite verkstad”.

 

Kristin som ska få extensions har testat andra metoder, men aldrig tape. Så här såg hennes hår ut innan behandlingen. 

Angelica har använt sig av tape extensions i snart tio års tid, och har även fått andra stora salonger i Stockholm att använda sig av tejp-tekniken.

– Jag är besatt av långt hår, stort hår! En gång klippte jag mitt hår kort i en page-frisyr, men det höll i ungefär... två veckor. Sen kunde jag inte hålla mig, och satte i löshår igen. Det är liksom inte JAG att inte ha mycket hår, säger Angelica

Här är Angelicas anledningar till varför man bör använda just tape extensions:

- Det är den skonsammaste metoden för löshår.

- Det går att använda till att göra en förtjockning eller enstaka slingor istället för en full förlängning.

- Vill du ha ett hollywood-svall ger tape det absolut snyggaste resultatet!

Eftersom Angelica är ett superproffs tar en hårförlängning hos henne knappa 45 minuter.

Angelicas salong matchar verkligen hennes stil och sätt att arbeta; ett lyxigt ställe att komma till, och där man kan känna att man verkligen är i trygga händer. Speciellt om det är första gången man testar tape extensions. För om vi ska tala klarspråk; det kostar en slant att göra en full förlägning.

– Visst, en full förlängning kostar en del, men det som är bra med just tejphår är att du faktiskt inte behöver gå ”all in” för att få effekt. Tape extensions passar perfekt om man bara vill få en tjockare känsla till håret, eller lägga till lite volym!, säger Angelica


När allt hår är isatt, är det dags för inklippning och styling. Vår redaktör Kristin är inte supermycket för att ha en ”flickig” look, utan blir därför såld på Angelicas lockar och hur hon får till dem sådär avslappnat snygga.

– Tricket ligger i att hålla sista biten av locken rak! Det blir en busigare look, nästan lite ”beach” över det hela, avslöjar Angelica

Sist men inte minst: hårspraaaaaaay och Kristins make over är ett faktum. Fantastiskt naturligt och lyxigt resultat, på så kort tid!

Sugen på att veta mer om hur förlängningen gick till? Spana in videon nedan!

 

Är du frisör och lika passionerad när det kommer till extensions som Angelica? Salong Kameleonten söker just nu frisörer för att utöka sitt redan grymma team!

Tveka inte att ta kontakt med Angelica om du känner att du skulle passa in!

Följ även @salongkameleonten på Instagram för härlig hårinspo!