Här är tekniken som ger dig ett riktigt Hollywood-svall

Här är tekniken som ger dig ett riktigt Hollywood-svall

I samarbete med Salong Kameleonten

 

Har du också sett bilder på långa ”Hollywood-svall” fladdra förbi i ditt flöde, och undrat hur tusan så många kan gå runt med helt perfekta lockar dagarna i ända? Det är oftast inget super-kosttillskott eller svindyra produkter som är lösningen, utan hemligheten oftast ligger i riktiga bra extensions! 

Psst! Om du inte är ett fan av scrollning och stillbilder, bläddra ner till videon längst ner i artikeln direkt!

Tape extensions har fullomligt tagit över marknaden de senaste åren, och även här på hemmaplan.

Frisören Angelica Ejremyr, ägare av Salong Kamelonten i Stockholm, är inte förvånad:

– Jag var bland de första i Stockholm som började satsa helhjärtat på att jobba med tape extensions, och har gjort det i snart tio års tid. Redan då när jag började jobba med den här metoden visste jag att det var framtiden inom löshår!

Hon fick även andra salonger att börja använda tape-tekniken, och har utbildat andra frisörer inom just den metoden. Angelica tog över ägarskapet av Salong Kameleonten på Östermalm i Stockholm för fyra år sedan, men har jobbat som frisör i tio år. Hon har specialiserat sig på just extensions, och har stamkunder som kommer till henne just av den anledningen.

– Det kanske låter konstigt, men folk brukar faktiskt vända sig om på gatan när de ser både mitt och mina kunders hår. Flera gånger har jag blivit stoppad på gatan av folk som har kommenterat mitt hår. Det är den wow-effekten jag vill uppnå! säger Angelica

Okej, så om folk vänder sig om på gatan tack vare ens hår… vill vi såklart testa det!

Sagt och gjort, delar av Devote’s redaktion och medarbetare intog Salong Kameleonten i hopp om att få sig en rejäl make over (spoiler alert: vi blev inte besvikna).

Först ut var Josephine som skulle få sig ett riktigt filmstjärne-svall! Angelicas favorithår Cindhair fick spela huvudrollen i den här gör-om-mig-sessionen.

– Jag utgår alltid från mina enskilda kunder när jag ska göra en hårförlägning eftersom alla såklart har olika förutsättningar, och ibland kanske ett visst typ av hår inte passar med kundens. Det jag gillar med Cindhair är att håret är slingat, vilket gör att det smälter in superfint och går att mixa och matcha ihop på ett naturligt sätt, säger Angelica.

Josephine före behandlingen

Josephine fick först sitt hår färgat med ljusfärg. Angelica förklarar varför hon lägger en färg, istället för att bleka (som är vanligt med just blont hår):

– Jag använder alltid ljusfärg istället för blekning, och har alltid gjort. Det är mycket skonsammare mot håret och blir mycket naturligare!


Under tiden färgen sitter i tvättas löshåret. Detta för att tvätta bort den ”hinna” som nytt löshår har, och som kan göra att det känns platt.

Om det tvättas innan isättning, blir det nästan dubbelt så fluffigt och ser därmed mer naturligt ut på en gång.

 

Färgen är urtvättad, Cindhair och Josephines hår är fönat – dags för det roligaste! Isättningen såklart; this is where the magic happens.

Många har uppfattningen att sätta i extensions tar en halv dag, men så behöver inte fallet vara. Med en expert som Angelica och en lättjobbad teknik tar det inte mer än 45 minuter för att få sig ett full on mega-svall!

Tadaaa! Allt hår är i och Josephine har aldrig varit gladare. Nu ska det klippas in och stylas!

Angelica avslutar Josephines nya hår med en riktig pang-styling.

Har ni tänkt på att man ska skapa helt olika looks beroende på hur lockarna ser ut?

Angelicas lilla lockskola:

- Locka inåt – en mer elegant look
- Locka utåt – flirtigare och sexigt hår
- Locka och hålla biten på locken rak – en busig, mer avslappnad ”beach-look” 

Fantastisk förvandling på bara knappa två timmar!

Josephine strålar verkligen ännu mer än hon brukar i sitt nya, fina hår... nu återstår bara att se om hon blir stoppad på gatan!

Angelicas tips för hur du bäst sköter Cindhair-löshår:

- Tvätta inte håret för ofta, någon gång per vecka räcker.
- Behåll lockarna genom att sova med håret i en hög tofs och släpp sedan ut på morgonen.
- Tänk på att löshår drar åt sig mycket fukt, och att schampoo, balsam och inpackningar måste nå in till ditt vanliga hår också.

Se hela förvandligen i videoform här! 

 

Är du frisör och lika passionerad när det kommer till extensions som Angelica? Salong Kameleonten söker just nu frisörer för att utöka sitt redan grymma team!

Tveka inte att ta kontakt med Angelica om du känner att du skulle passa in!

Följ även @salongkameleonten på Instagram för härlig hårinspo!

 

Text: Kristin Otterstål