Hur eller vad ska man skriva på Tinder?

Hur eller vad ska man skriva på Tinder?

Att träffas på nätet idag är inget märkvärdigt. Än mindre att träffas via en dejtingapp som Tinder. Men hur fungerar Tinder egentligen? Hur använder man appen på bästa sätt? Vilken typ av bilder ska man ha, eller INTE ha? Ska man skriva något i sin presentation eller ska man vara hemlighetsfull? Ska man ha selfies eller helkroppsbilder? Se cool ut eller le? Här kommer smartaste Tinderknepen för att vara från första ögonkast till fortsatt dejtande.

1. Presentationsbilden – bild nummer 1



Detta är det absolut första intrycket och då bör du le. Ett leende bidrar till fler leenden och det är vetenskapligt bevisat! Bilden bör vara ett porträtt som har en tydlig skärpa och visar upp dig själv i en ljus miljö där betraktaren till och med kan se din ögonfärg. Personligt och nära, helst utan filter. Och inga solglasögon!

2. Bild nummer 2



Glöm inte att denna bild fortfarande går under ”first impression” men nu har du chansen att ge ett helhetsintryck. Det är också vetenskapligt bevisat att man intresserar sig för folk som har ett eget intresse eller en passion för något. En egen grej tyder på självständighet och det attraherar ofta motparten. Nu ska du till exempel visa bilden på dig med tennisracket i handen, eller när du sitter i yogaposition, när du cyklar dig svettig på träningscykeln, eller när du rider och tävlar med hästen. Eller varför inte när du sjunger och spelar din musik? Glöm inte att det fortfarande ska vara en relativt nära bild där man tydligt ser hur du ser ut och gärna en helkroppsbild. Återigen – ljust och fräscht!

3. Presentationstexten
Denna punkt kommer redan som nummer 3 eftersom att swiparen redan efter två bilder har bildat sig en bildlig uppfattning och vill nu veta mer om dig som person. En del väljer att inte skriva något alls i sin presentation. Kanske för att man hoppas att swiparen ska ställa frågor istället, men varför hoppas på den andra? Nu har du ju chansen att pitcha dig själv – men gör det på rätt sätt.


3.a Fokusera på det positiva
Fokusera på det positiva men undvik klichéartade uttryck som: ”Jag är en glad och positiv tjej/kille!” Skriv istället:” Jag försöker vara positiv och glad genom att bla bla bla…” Alltså gör det mer personligt positivt.

3.b Skriv ej vad du INTE söker
Undvik att skriva vad du INTE söker på Tinder. Vissa vill inte ha matchningar med Sverigedemokrater, andra vill inte ha matchningar med någon som inte kan laga mat. Men Herregud, det blir ju så negativt. Ingen vill träffa en småsint psykopat, men behöver man verkligen skriva det?

3.c Berätta om något du är bra på men var inte skrytsam
Är du riktigt bra på något som du gärna vill att swiparen ska veta så skriv det på rätt sätt. Viktigt att inte vara skrytsam. Är du till exempel bra på att laga mat så berätta det genom att säga: ”Jag älskar att laga mat och det verkar som att mina vänner och bekanta också älskar när jag gör det. Kanske kommer turen att smaka till just dig så småningom…” Få swiparen att uppskatta dina good skills.

 3.d Dela tre saker som du brinner för
Det säger mycket om en person om hen till exempel är djurvän, volontärarbetare, militär i fredsstyrkor, engagerad i någon organisation eller något liknande. Denna information kanske är svår att få med i bilder så skriv ned detta i din presentation. Det är bra egenskaper som swiparen bör känna till.

3.e Skriv tre saker som du uppskattar hos en partner
Det kan vara lite väl tidigt att börja prata om vad man söker i en relation redan i sin presentationstext eftersom det kan uppfattas som att man direkt förväntar sig att swiparen ska bli ens nästa partner. Men det kan ändå vara bra att hinta lite. Om du till exempel söker en öppen relation, kan det vara bra för swiparen att känna till detta och vice versa. Har du husdjur kanske du letar efter andra hund- eller kattmänniskor? Eller indirekt undanber allergiker att swipa höger. Oavsett är det bra info!
Är du en förälder och skulle uppskatta en annan singelförälder – skriv det, eller skriv åtminstone att du gillar barnkära medmänniskor. Glöm inte att fokusera på det positiva, vad du uppskattar hos en annan person – inte vad du INTE uppskattar!

4. Resterande bilder
Återigen – variation är viktigt och personliga bilder likaså. Tänk dig själv, vad vill DU se? Bara selfies? Suddiga, mörka och pixliga bilder med filter där man knappt ser hur personen ser ut? Nej tack.
Tål att sägas igen – ljust och fräscht!

Ta gärna en bild från din arbetsplats, när du sågar i asfalt eller när du skriver en artikel framför datorn. Allt som bidrar till att ”first impression” blir så rikt som möjligt. Slå även till med en bild på dig från ett av dina bästa minnen. När du hoppade bungyjump, seglade över atlanten, hoppade fallskärm, simmade med hajar, flög flygplan, körde din drömbil, spelade in en film, deltog i Tough Viking. Vad som helst kan det vara – bara det är något du är otroligt stolt över att du har gjort.

Vill du ha en selfiebild med i presentationen, ta max 1st i så fall. Även om du tror dig veta vilken vinkel du ser bäst ut i, och helst bara visar den sidan av dig själv, så speglar den sällan verkligenheten. Falsk marknadsföring går bort och det håller sällan i längden.

Vill du ha en bild när du är tillsammans med dina vänner, ta max 1 st även där. Det kan annars bli svårt för swiparen att ens förstå vem som är du!

Och för guds skull – INGA nakenbilder! Du vill ge ett seriöst intryck och det görs bäst med kläder på.

5. Ta makten över första steget
Om du får en matchning så var inte rädd för att ta första steget till att skriva. Oavsett om du är tjej eller kille, gay eller straight så uppskattar alla att få ett meddelande. Se det som att du får möjligheten att forma konversationen. Börjar du med ett enkelt hej så får du räkna med ett enkelt hej tillbaka. Tänk därför djupare och mer personligt. Börja med att tala om vilka dina första intryck av personen är. Därefter kan du fråga om du hade några rätt? Om du gillar vad du ser på bilderna, så säg det. Alla älskar att få komplimanger. Men gör det gärna lite extra personligt genom att rikta in dig på en speciell bild och tala om varför hen var så snygg på just den bilden. Och fortsätt gärna prata om just den bilden. Fråga när den togs, hur kommer det sig att ni tog just det kortet etc. Var nyfiken och ställ frågor. En person som är intresserad av andra människor är intressant!

6. Ha inga förväntingar!
Observera att Tinder kan vara ett helt fantastiskt sätt att träffa en partner på MEN utgå inte från att du SKA träffa din partner här. Det är lätt att höja förväntningarna till skyarna då. Och vad händer när någon raserar ens förväntningar? Just det – bättre att utgå från att Tinder är ett ställe att träffa människor på – och blir det mer än en vänskap så är det bara fantastiskt!