Kladdfri kroppsvård – 4 produkter att testa

Kladdfri kroppsvård – 4 produkter att testa

I all fokus på hudvård glömmer man lätt kroppsvård. Säkerligen för folk ofta fokuserar på ansiktet och snabbare ser resultat där. Men kroppen behöver också omtanke. 

Devotes skönhetsredaktör Ines tipsar här om produkter att testa, framförallt om du ogillar att känna dig kladdig.

 

1. Att bli len och mjuk - snabbt

Skin Treat Clear & Pure AHA + Enzyme Peeling. En underbar produkter för den som vill ha en effektiv men skonsam peeling till kroppen. Den doftar fräscht och ger kroppen ett fantastiskt glow. Om man känner sig torr och matt på kroppen kommer denna avlägsna döda hudceller och även stimulera cellbildningen. AHA används i hudvård för att exfoliera och snabba på cellförnyelsen medans enzymer är ett mer skonsamt sätt att peela på då det oftast inte innebär några korn.

119 kr, köp här!

2. En kladdfri lotion

Att smörja in sig är något man bör göra men som många skippar. För det ofta tar tid för krämen att torka in eller för att man avskyr kladd. Det är rimligt att inte vilja känna sig kladdig, men också rimligt att inte vilja få torr och kliande hud. Den lotion som många älskar för att slippa kladdet är Emma S bodylotion “Fresh Grapefruit”. Den doftar superfräscht med en väldigt autentisk doft av grapefrukt. Det som återfuktar är bland annat aprikoskärn- och passionsfruktsolja, vilket absorberas snabbt men fortfarande ger fukt till huden.

169kr/350ml, köp här!

3. Att multitaska

Om man vill vara mjuk och go direkt när man klivit ur duschen finns det självkart finns det en lösning! Då är man nog en person som skulle älska konceptet kroppsbalsam som Lush utvecklat. Kroppsbalsam är ungefär som en lotion, men man smörjer in sig i duschen och sköljer av överflödet. På så vis kan man snabbt bli återfuktad direkt i duschen och även slippa kladdet. Ro’s Argan heter kroppsbalsamet från Lush. Den innehåller bland annat mandelolja, sheasmör, arganolja och doften är ifrån ros-absolut. Det är minsann en riktigt glamorös och mysig produkt.

515kr/500g, köp här!

4. Kan vi inte alla börja älska mandelolja?

Mandelolja är oljan folk glömde bort i all hets om kokosolja. Medans folk använde kokosolja till allt glömde vi bort att mandelolja fanns och gjorde ett betydligt mycket bättre jobb utan att täppa igen porerna. Mandelolja är väldigt enkelt. Du kan ha det till det mesta. Trasiga nagelband, torra partier på kroppen, hårtopparna och det är även toppen att tvätta underlivet med. Tro det eller ej. Det är också perfekt för personer som är känsliga och vill ha något så simpelt samt naturligt som möjligt. En av mina favoriter är att massera in mina knän, armbågar, fötter och händer med mandelolja innan jag ska sova. Det blir som en natt-behandling.

49kr/100ml, köp här!

 

Text: Ines Michaelsdotter