Martina Möter: Molly Rustas

Martina Möter: Molly Rustas

Martina Möter är en artikelserie där jag, Martina Lindén, träffar unga och drivna inspiratörer i bloggvärlden. Vi snackar om drömmar, mål och betydelsefulla minnen. Den här veckan har jag träffat energiknippet Molly Rustas.


Molly Rustas, den 20-åriga tjejen från Dalarna som tagit Stockholm med storm med sitt stora leende och sin härliga energi. Att Molly är en inspiratör är det ingen tvekan om. Hennes blogg är välbesökt och hennes Instagram toppar över 60 000 följare. Förra året nominerades hon två gånger i Blog Awards, i kategorierna årets modeblogg och årets bloggraket.

På blogghimlen är hon en stjärna som för varje dag lyser starkare. När hon inte bloggar skriver hon för modesajten Modette.se och driver även den uppskattade tränings-appen Bikini Fit.
 
Jag träffade Molly en kylig eftermiddag i januari för att prata karriär, träning och vikten av att våga vara sig själv. Vi hade stämt träff på Taverna Brillo och där slog vi oss ner vid ett bord långt in i restaurangen. Vi beställde kaffe och började snabbt prata om allt och ingenting.

Berätta, vem är Molly?
 - Den här frågan är så himla svår, haha! Men jag ska försöka fatta mig kort. Molly är en 20-årig tjej som är uppvuxen i Dalarna och som bor i Stockholm sedan tre år tillbaka. Hon är kreativ och älskar att inspirera andra!

Varför flyttade du till Stockholm?
 - Jag startade bloggen för fem år sedan och efter två år började den växa ordentligt och det var svårt för mig att ta mig framåt i bloggvärlden eftersom jag bodde så långt bort från alla möten, event och happenings. Jag är otroligt tacksam över min uppväxt i Dalarna men min flytt till Stockholm har givit mig möjligheten att kunna arbeta med min blogg på heltid.

OVEmolly_rustas_01.jpg

Imponerande! Jag vet ju att du är skribent för Modette.se och dessutom driver du en väldigt uppskattad tränings-app. Vad gjorde du innan du landade här?
 - Jag gick i skolan och var en helt vanlig tjej. Jag jobbade extra i klädbutik och drev bloggen vid sidan om. Träning har alltid legat mig varmt om hjärtat och länge varit en stor del av mitt liv.

Hur och när väcktes den allra första idén till att starta en app om träning?
 - Jag har ju alltid tränat väldigt mycket, framför allt dans. När jag flyttade till Stockholm föddes mitt intresse för styrketräning och via mitt gym träffade jag träningsprofilen Dflex. Vi började spåna idéer och han hjälpte mig med min egen träning. Jag fick snabbt resultat och det är på den vägen som vår tränings-app Bikini Fit kom till. Appen fick stor uppmärksamhet i media och har gått från att endast vara en app till att utvecklas till träningsklasser och grupper med hela 75 deltagare som jag och Dflex leder tillsammans.

Träning och inspiration är idag något som förekommer ofta på sociala medier. Anser du att du har ett ansvar över vad du lägger upp i dina sociala medier när det kommer till träning och inspiration?
 - Jag märker att mina följare ser mig som en förebild. Det viktigaste för mig är att dela med mig av mina egna värderingar. Jag försöker förmedla att det här med träning och hälsa inte ska behöva vara något komplicerat, man ska äta god mat och tycka träningen är rolig. Det kommer man långt på!

OVEmolly_rustas_02.jpg

Du är så klok Molly! Berätta, hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
 - Jag vaknar tidigt, tar en power walk, äter en stor frukost och sedan promenerar jag till kontoret. Där sätter jag mig ner med lite planering, skriver artiklar och avverkar ett och annat möte med mina kollegor. De dagar då jag inte sitter på Modette-kontoret ägnar jag min tid åt att blogga, gå på pressvisningar och plåta outfits. På kvällarna blir det träning med Bikini Fit.

Fullt upp med andra ord! Att vara bloggare anses idag var väldigt glamouröst, hur ser du på bloggvärlden? Är den så flott som alla tror?
 - Den är ju lite fancy på ett sätt. Men det som folk inte förstår är att det ligger otroligt mycket tid bakom bloggen. Det är outfits som ska plåtas, inlägg som ska skrivas. Kreativiteten måste alltid vara på topp! Det ser kanske mer glamouröst ut än vad det egentligen är...

Du ger ett väldigt ödmjukt intryck på din blogg. Är det ett vinnande koncept som karriärkvinna och entreprenör i bloggvärlden, eller behöver du någon gång vässa armbågarna för att lyckas ta dig fram?  
 - Ödmjukhet är absolut ett vinnande koncept. Tyvärr finns det vissa människor som ibland kan utnyttja det. Jag har lärt mig under åren i bloggvärlden hur jag ska göra för att inte låta någon köra över mig. Man måste vara bestämd och envis för att lära sig att förstå sitt eget värde!

Vilket är ditt bästa tips för att inte tappa motivationen och våga tro på sig själv och det man brinner för?
 - Vill man något tillräckligt mycket så finns nog motivationen där automatiskt. Vi lever bara en gång och jag kör hellre på ordentligt än att fega ur. Om jag misslyckas försöker jag att se det som en erfarenhet till nästa gång jag tar mig an något nytt.

OVE160115-mollyrustas-0156.jpg

Kaffet är uppdrucket och tiden har sprungit iväg. Det är dags för Molly att gå och jag tackar för vår härliga pratstund. Trots att jag var glad och förväntansfull redan innan jag träffade Molly så känner jag mig nu, om möjligt, ännu mer positiv och otroligt peppad på att ladda ner Bikini Fit till min Iphone och springa till närmaste gym.

Jag lämnar den här energifyllda, härliga och ödmjuka tjejen med ett leende på läpparna. Ett leende på läpparna för att det finns unga förebilder som Molly, som vågar ta för sig, som tror på sig själva och som står stadigt med båda fötterna på jorden!

Inspireras av Mollys positivitet på hennes blogg HÄR och spana in hennes Instagram HÄR.

 

AV: MARTINA LINDÈN
martina.devote.se