Rapport från norr med AnnaWii

Rapport från norr med AnnaWii Artikelbild
Hur kom du på  idén att starta ett företag och sälja Wabys smycken i Sverige?
Efter gymnasiet var jag på ett ungdomsutbyte i Thailand och där sprang jag på massor av häftiga smycken på en marknad. Jag köpte med mig några och väl hemma fick jag väldigt bra respons på smyckena.  Det gav mig idén att börja importera Wabys smycken till Sverige och starta ett eget företag.

Är företaget ett heltidsjobb eller jobbar/pluggar du vid sidan av?
Jag pluggar till lärare på universitetet och tycker att företaget är en skön kontrast till studierna.  Det är roligt att komma hem från skolan och få jobba en stund med företaget eftersom det är väldigt annorlunda mot för skolan.

Det står på hemsidan att produktionen sker på ett schysst sätt, vad menas med det?
Jag har besökt Waby och sett hur de jobbar (finns bilder på JohannaNs hemsida). Det mesta av produktionen sker i deras hem och det de inte hinner med läggs ut på ett familjeföretag. Det är alltså ett litet företag där de anställda behandlas väl. Relationen mellan mig och designerna är jämlik och eftersom vi inte har några mellanled har vi god kontakt och pratas vid ofta.  Jag ska faktiskt ner och hälsa på dem igen i sommar och då kommer jag naturligtvis att kika på hur produktionen ser ut i dagsläget.

Har du något att säga till om när det kommer till designen eller handplockar du dina favoriter?
Det mesta handplockar jag men vi har, som jag tidigare nämnde, ett bra samarbete så vissa ändringar går att göra. Det kan till exempel vara så att jag skulle vilja ha en produkt som sålt bra i en ny färg och då ställer de oftast upp.

Vilket är ditt favoritsmycke just nu?
Det är så klart smycken från JohannaN och favoriterna är bockringen i silver samt hjortringen i svart.
Artikelbild
Artikelbild

Hur tänker du när du väljer ut smycken?
Jag tänker inte så mycket på rådande eller kommande trender utan går på magkänsla och det har fungerat riktigt bra. Hittills har jag handplockat enskilda smycken utan att tänka på helheten men i framtiden kommer jag att tänka i kollektioner och välja smycken efter det.

Vem skulle du helst av allt vilja se iklädd dina smycken?
Det är en svår fråga men det skulle vara roligt att se Robyn, Sahara Hotnights och Adam Tensta i dem.

Slutligen, vad tror du på för trender i smyckeväg i vår?
Jag tror att stora ringar kommer att vara vårens stora smycketrend men inga smycken är otrendiga. Smycken är ett enkelt sätt att visa sin personliga stil på och därför känns smycken överlag trendiga. De tillför något till kläderna och visar vem man är.


JohannaN:s hemsida:  https://johannan-com.loopiasecure.com/index.phpArtikel skriven av: AnnaWii
(klicka på namnet för att komma till bloggen)