Recept: Ice cream Sandwich

Recept: Ice cream Sandwich

Ett av mina starkaste minnen från när jag var liten är smaken av GB Sandwich, ni vet den där glassen gjord på chokladkex och vaniljglass som är så enkel att äta med händerna?
Glassen finns ju kvar förstås men nuförtiden köper jag den inte. Kanske för att den är så förknippad med barndomen så att det känns underligt om mitt vuxna jag skulle äta den.

Den senaste tiden har jag dock varit sugen på att prova en lite mer vuxen variant - den hemmagjorda. Pinterest är fullt av olika versioner, allt från de klassiska varianterna till lite mer äventyrliga. Gemensam nämnare för dem alla är att om man inte bestämmer sig för att göra själva glassen själv så går det väldigt snabbt och smidigt att slänga ihop. Perfekt att bjuda vänner på när det nalkas middag eller fest! 

I det här receptet använder jag två sorters färdiga glassar, jordgubbscheesecake och jordnötssmör med kakdeg, men det går såklart bra att använda vilken favoritglass som helst.
Jag gjorde det lite svårare för mig genom att göra runda formar av kakorna men jag tyckte att det blev lite finare så. Om du vill kan du istället göra de klassiska rektanglarna då blir det enklare att forma glassen.

OVEsandwich_bild1_.jpg

Ice cream sandwich 

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
Valfri favoritglass 

OVEsandwich_bild_2.jpg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Blanda smör med socker i en skål. Vispa tills det blir pösigt. 

3. Blanda äggulan och vaniljpulver. 

4. Tillsätt vetemjöl och kakao och rör till en smidig deg. 

5. Lägg degen i plastfolie i frysen i några minuter så att den stelnar lite. 

6. Kavla ut degen på ett mjölat bord, så tunt som möjligt utan att den går sönder. Använd ett glas för att skära ut runda former av degen. 

7. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper, nagga dem med en gaffel och baka sedan i ugnen i 10-15 minuter. De ska fortfarande vara lite mjuka när de är klara. Låt svalna. 

8. Lägg glass mellan två kakor och forma med en sked. Förvara dem i frysen fram till serveringen. 

OVEny_bild_3_dsc_9633.jpg
AV:SOFIE LUNDBERG

foodstories.devote.se