Redaktionen testar: Årets glassar från GB Glace

Redaktionen testar: Årets glassar från GB Glace

Här kommer ett tidigt vårtecken – årets glassnyheter från GB Glace! Vi har fått smaka några av de 10 nya glassar som kommer. Här får du läsa vad vi tyckte om dem! 

– Det är en riktigt stark glasstrupp vi välkomnar till GB-familjen i år. Det är allt ifrån snackingprodukter till syrlig isglass. Det känns extra kul att vi har så många spännande samarbeten! Gemensamt för alla nyheter är att de är lekfulla, supergoda och sprider glassglädje, säger Olivia Nilsson, Brand Manager på GB Glace.

Magnum Brownie

Ett lyxigt snack som verkligen sätter guldkant på vardagen. En perfekt blandning av chokladbrownie, sammetslen vaniljglass, kolasås med ett täcke av Magnums klassiska choklad.

Redaktionens omdöme: Den uppfyllde våra förväntningar och hade god chokladsmak, speciellt brownien. Minus för att den var lite opraktisk att äta då den saknar pinne. 

Betyg: 3 / 5


Magnum White Chocolate & Cookies

En lekfull nyhet med ett lyxigt lager av vit choklad med kexbitar och len glass med chokladsås-swirl och smak av kex. Kommer även i flerpack som minivariant. Maximerad njutning!

 

Redaktionens omdöme: För den som gillar vit choklad och vaniljglass är detta en superhit. Kakbitarna i den vita chokladen var goda och gav glassen bra textur. Minus för att chokladen i glassen inte smakade så mycket. 

Betyg: 3,5 / 5

 

Ben & Jerry's Slices On the Dough

Kändisen i en ny, smidig tappning. Kolaglass, mörk choklad och kexkrisp, chunks av kakdeg och jordnötssmör och chokladkexswirls – allt i samma slice så att du kan njuta i farten.

 

 

Redaktionens omdöme: Gillar man kakdeg gillar man denna glass. Även jordnötssmaken var god! Minus för att det gärna hade fått vara ännu mer bitar av kakdeg, we just can't get enough!

Betyg: 5 / 5  Redaktionens favorit! 

Ben & Jerry's Chocolate Fudge Brownie

Favoriten utan mjölk finns nu i minivariant. Ljuvlig, mandelbaserad chokladglass med generösa chunks av chokladbrownies gjorda i världens bästa browniefabrik: Ben & Jerry’s Greyston Bakery.

Redaktionens omdöme: God chokladsmak och ett stort plus för alla browniebitar och för att den är vegansk! Minus för att den kändes lite "lätt" och inte lika gräddig som Ben & Jerry's andra veganska glassar är (som vi älskar!). 

Betyg: 3,5 / 5  Stort plus att den är vegansk

 

Bamses gräddglass

Barnens favorit i år är en krämig gräddglass med len päronsmak. Glassen är ansvarsfullt utvecklad för barn, där GB Glace har egna riktlinjer för att glassarna inte ska innehålla för mycket socker och energi – max 110 kcal per portion. För är man stark måste man också vara snäll! Lokalproducerad i glassfabriken i Flen. Kommer även i flerpack.

Redaktionens omdöme: För den som gillar päronglass är detta drömmen! Minus för att den inte var så spännande och ganska enkel i smaken, men för barn är det ju perfekt!

Betyg: 3 / 5

KINDER Bueno Ice Cream Cone 

KINDER Buenos sofistikerade hasselnöts- och mjölkbar lanseras nu som strutglass. Den unika hasselnötsglassen möts av en kärna av mjölkschokladsås inbäddad i en frasig våffla. Toppad med ett tunt lager av hasselnötskräm gjord av Ferreros hasselnötter och chokladbitar.Redaktionens omdöme: Den smakade väldigt mycket nötkräm, och gillar man det så gillar man absolut den här glassen. Minus för att den kan bli lite mäktig. 

Betyg: 3 / 5  Nötkräm i glassformat

 

Solero Organic Juicy Lemon 

En blivande favorit för varma sommardagar. Syrlig och mjuk citronfyllning som omsluts av ett lager uppfriskande citronfruktis. Ekologisk, vegansk och lokalproducerad från glassfabriken i Flen. Lemonad på pinne som bara innehåller 57 kcal.

Redaktionens omdöme: Smakar väldigt gott och har en fräsch smak av citron. Det var positivt överaskande med en sorbet på insidan av glassen. 

Betyg: 4,5 / 5  Denna vill vi svalka oss med i sommar!