Så skaffar du nya vänner i vuxen ålder – 7 tips

Så skaffar du nya vänner i vuxen ålder – 7 tips

Ju äldre man blir ju svårare kan det kännas att skaffa nya vänner. Det var ju så enkelt när ens bästisar var tjejerna i fotbollslaget. Så hur ska man gå till väga för att utöka sin vänskapskrets? Det är egentligen inte särskilt krångligt, här kommer 7 enkla tips för dig som vill skaffa nya vänner. 

 

1. Leta inte bara efter människor som liknar dig

Tänk utanför boxen, det är så givande att ha vänner som är ens raka motsats. Så se dig omkring och begränsa dig inte till de som liknar dig. Varför inte hitta en bästis som kompletterar dig istället?

 

2. Bli vän med dina vänners vänner

De dina vänner gillar borde du också gilla, för ni gillar ju varandra. Så be dina kompisar ta med sig någon till söndagsbrunchen och ta chansen att utöka ditt kontaktnät.

 

3. Var inte rädd att fråga folk om de vill umgås

Den nya tjejen i klassen blir säkert bara glad om du frågar om ni ska ses en eftermiddag, så vara inte rädd att bjuda med folk på saker även om du inte känner dem så väl.

 

4. Säg alltid ja när du blir medbjuden

Ja, visst kan det vara lite läskigt att följa med på en fest där du inte känner någon. Men försök se det som ett tillfälle att lära känna nya, härliga människor.

 

5. Ta väl hand om dina nya relationer

Det går inte att lära känna någon över en enstaka fika. För att verkligen bli vän med någon krävs det att man ses flera gånger, så lägg tid på dina nya relationer så de tillåts växa till en riktig vänskap.

 

6. Känns det läskigt att ta kontakt? Gör det via sociala medier!

Nej, det är inte okej att göra slut genom ett meddelande på Facebook... Men att höra av sig till någon via sociala medier är verkligen inte konstigt. Skriv bara "Hej! Du verkar så himla härlig. Har du lust att ta en fika nån dag?". Det behöver inte vara så krångligt!

 

7. Le mycket och var trevlig

Försök att alltid vara trevlig mot alla du möter, så gör du garanterat ett bra intryck. Inget lockar till sig vänner mer än ett stort leende. 

 

 Är du ny på jobbet eller inte riktigt har "bondat" med kollegorna än? Här är knepen som gör att du blir en i gänget. Se i videon.